TUTARLAR DEĞİŞTİ
* Bankada açılan çeyiz hesabına katılımcının düzenli ödeme yapması gerekiyor. Bu yıl boyunca hesaba aylık 105,58-1.055,8 lira arasında ödemeler yapılabilecek.
* Katılımcı, hesabın açılış tarihinde bir defaya mahsus 15 bin 837 lirayı aşmayacak bir tutar yatırabilecek. Bu tutar yönetmelikte 15 bin lira olarak yer alıyordu.
* Devlet katkısının hesaplanmasında evlilik tarihindeki birikim esas alınacak. Yönetmelikte belirlenen devlet katkısında üst sınır tutarları, 2016 için belirlenen yeniden değerleme oranı kadar artırıldı. Düzenli ödeme süresi 36-47 ay olanlar hesaptaki birikim tutarının yüzde 10'u (ödenecek tutar 4 bin 223 lirayı geçmeyecek); 48-59 ay arası olanlar yüzde 15'i (ödenecek tutar 4 bin 751 lirayı geçemeyecek); 60 ay ve üzeri olanlar yüzde 20'si (ödenecek tutar 5 bin 279 lirayı geçemeyecek) kadar devlet katkısı alacak. Üst sınır her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak.
NASIL ALINACAK?
* Devlet katkısı çeyiz hesabının bulunduğu banka aracılığıyla verilecek. Bunun için katılımcının, evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde aile cüzdanı ve ilk evliliği olduğuna dair belge ile müracaat etmesi gerekiyor.
* Katılımcılara sadece tek çeyiz hesabı için devlet katkısı ödenecek.
ÖDEMELERE DİKKAT!
* Aylık ödeme planında 1 dönem içinde 3 defadan fazla düzenli ödeme aksatılmamalı.
* Bir dönem içinde çeyiz hesabından en fazla 2 defa çekim hakkı var. Ancak kalan bakiyenin, hesabın açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekiyor.