Bilgiç, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.
Bilgiç, İngiltere'deki diplomatların bir Türk bankasındaki hesaplarının dondurulmasıyla ilgili bir soru üzerine, kararın 2014-2015 yıllarında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde alınan bir mahkeme kararı çerçevesinde, "ihtiyati tedbir" niteliğinde olduğunu belirtti.Konunun Londra Büyükelçiliği tarafından İngiliz makamlarının dikkatine getirildiğini, İngiltere Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak girişimlerde bulunulduğunu anlatan Bilgiç, şöyle devam etti:
"Biliyorsunuz, diplomatik ilişkilerin uygulanmasına ilişkin anayasa niteliğinde bazı uluslararası anlaşmalar var. Bunlar 1961 ve 1963 tarihli diplomatik ve konsüler ilişkiler hakkındaki Viyana sözleşmeleri. Bu hesapların dondurulması bu her iki sözleşmeye de aykırılık teşkil etmektedir. Bu hesapların dondurulmasıyla İngiltere diplomatik ve konsüler misyonlarımızın çalışmasını aksatmış ve Viyana sözleşmelerine aykırı davranmıştır. Tabii böyle bir işlemin bizim için kabul edilmesi mümkün değildir. Bu amaçla yasal bir itiraz süreci başlatılmıştır. Tabii bizim beklentimiz bu hesapların üzerindeki kısıtlamaların, tedbir kararlarının ivedilikle kaldırılması ve uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerin İngiltere tarafından yerine getirilmesi. En kısa zamanda zaten yasal itiraz sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz."
Kıbrıs'taki müzakere sürecinin hala devam ettiğini hatırlatan Bilgiç, "Müzakere süreci devam ederken ve siyasi bir çözüm bulmaya çalışırken bu tarz yöntemlere başvurmak, aslında müzakere sürecinin içinde bulunduğu olumlu ortama zedeleyici nitelik taşımaktadır" diye konuştu.