Adam olmuş çocuklar

2 öğrenci, ATM’nin önünde buldukları 30 lirayı bankanın kapısının altından içeri attı. Bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. İnsanlık dersi veren çocuklar, herkesin kalbini kazandı...

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :09 Mayıs 2016
Adam olmuş çocuklar

İÇİNDEKİLER

Kastamonu'dan gelen güzel haber, yüreğimizi asıttı. Yolda buldukları 30 lirayı kilitli olan bankanın kapısının altından atan 2 çocuk, "insanlığın ölmediğini" kanıtladı. Dünyaya ders niteliğindeki olay, geçtiğimiz günlerde Abana İlçesi'nde yaşandı. Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Halis Yahya Kapçak ve Yiğit Özkan Sakallıoğlu, okula gitmek üzere evlerinden çıktı. Yolda giderken bir bankanın ATM'sinin önünde 30 lira bulan çocuklar, parayı ceplerine atmak yerine, sahibini aradı. Çevrede kimseyi bulamayan 2 arkadaş, 30 lirayı bankanın kilitli olan kapısının altından içeri attı. Olay anı ise kameralara saniye saniye yansıdı. Mesai saatinin başlamasının ardından bankayı açan yetkililer, kapının önündeki 30 lirayı görünce şaşırdı. Hemen güvenlik kameraları incelemeye alındı. Kayıtlardan tespit edilen 2 öğrenciyi eğitim gördükleri okulda bulan banka yetkilileri, örnek davranışlarından dolayı Halis Yahya Kapçak ve Yiğit Özkan Sakallıoğlu'yu kutladı.

ALTIN KALPLİLER
Yetkililer tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilen öğrenciler, "Hiç düşünmeden bu parayı aldık ve kapıdan içeriye attık. Tekrar böyle bir durumla karşılaşırsak yine aynı şekilde yaparız" ifadelerini kullandı. İlçe Milli eğitim Müdürü Süleyman Ertürk ise öğrencilerin sergilediği örnek davranışın takdire şayan olduğunu açıkladı.