Uzmanlar, buğday çimi suyunun düzenli kullanılmasını öneriyor... İnsanlığın temel besin kaynağı olan buğday, evinize sadece beyaz ekmek ve aşurelik tane olarak giriyorsa çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Çünkü buğday, ev ortamında çok basit yöntemlerle çimlendirilerek tanesiyle veya uzayan çimlerinin tüketilmesiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor. Özellikle buğday çimi suyunun 'şifa içeceği' olduğu belirtiliyor. Çimlenmiş buğdayın sağlığa etkilerini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Erkan TOPUZ kendisinin de evde buğday çimi üretip sofrasında bulundurduğunu belirtti. Aynı zamanda buğday çimi suyu mikropları öldürücü etkisiyle kanı temizliyor. Bununla birlikte, kardiyovasküler sistemde de damarların açılmasını sağlıyor.