Kabak böbreği korur

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :16 Nisan 2013
Kabak böbreği korur

İÇİNDEKİLER

Özellikle B1 ve C vitaminleri ile potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengin olan kabak, basur ve prostat şikayetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. En önemlisi de böbreği koruyan en iyi besinler arasındadır.

Damarlara kuru incir
İncirin yaşı olduğu kadar kurusu da şifa dağıtıyor. Omega-3 ve omega- 6 yağ asitleri ve protein ihtiva eden kuru incir, balgam söktürür. Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kanser türlerine karşı da koruyucudur.

Tarçın mideyi rahatlatır
Tarçın tarihin bilinen en etkili şifalı bitkileri arasında yer alıyor. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan şekerini dengeleyen tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.

Çemen otu cesaret verir
Çemen otunun içerisinde sabit ve uçucu yağ, kolin, saponin, diosgenin, müsilaj ve alkaloitler bulunur. Uzmanlar öksürüğe karşı ve balgam söktürücü olarak çemen otunu tavsiye ederken, aynı zamanda asosyal kişilerin cesaretini artırmak için de kullanılıyor.

Romatizmaya söğüt kabuğu
Söğüt kabuğu 30 yıldır Avrupa'da bitkisel ilaç olarak kullanılıyor. Ateşli hastalıklar ve romatizmaya karşı kullanılan söğüt kabuğu, ateşi düşürmede ve iltihapların giderilmesinde etkili rol oynar. Aynı zamanda aspirinin ham maddesidir.

Egzamaya kuzu kulağı
Türkiye'de bolca yetişen kuzu kulağı bol miktarda C vitamini içerir. Yapılan araştırmalara göre sofralardan eksik edilmemesi tavsiye edilen bu ot; egzama, sedef ve sivilce gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. C vitamini sayesinde soğuk algınlığına karşı korur.

Gastrite karşı yer fıstığı
Yer fıstığı kuruyemişçilerde genelde tuzlanarak satılır. Ama uzmanlar bunun yerine yer fıstığının işlenmemiş ve kabuğuyla yenmesini tavsiye ediyor. Yer fıstığı kasların ve kemiklerin güçlenmesinde etkin bir rol oynar. Gastrit ve ülser şikayetlerini de azaltır.

Mikrop kırıcı karanfil
Karanfil ağacının çiçeği genelde ağız kokusu gidermekte kullanılır. Ama yapılan son araştırmalar karanfilin antiseptik özelliği olduğunu ve mikropları öldürdüğünü gösteriyor. Karanfil aynı zamanda kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bronşite karşı havuç
Bol miktarda A vitamini barındıran havuç; B,C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Kalbe ve özellikle gözlere kuvvet veren havuç aynı zamanda bitkinliğe ve kansızlığa da iyi gelir. Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına karşı faydalıdır.