Sakatatla kiloları at

Ezberbozan Prof. Dr. Karatay, 'Sakatat yiyerek zayıflamak mümkün' diyor ve ekliyor: 'Serbest dolaşan hayvanların sakatatı olmak şartıyla!'

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :17 Haziran 2014
Sakatatla kiloları at
* Sakatatlar ve şarküteri ile zayıflanabilir mi?
Ben tavsiye ediyorum. Bol miktarda protein içerir, fiyatı da düşüktür. D Vitamini ve demir bakımından zengindir. Serbest dolaşan hayvanların kuzu böbreği, dalağı, beyni, karaciğeri, yüreğinde Omega-3 vardır. Salam, sosis gibi işlenmiş kırmızı etleri önermiyorum. Katkısız olan, ev yapımı pastırma ve sucuk olabilir. Elazığ usulü bulgurlu çiğ köfte, içli köfte de sağlıklı birer et yemeğidir. Bunları beslenme programınıza uygun şekilde ekleyerek zayıflayabilirsiniz.

* Sakatat, et, yumurta yiyin diyorsunuz. Kolesterol ne olacak?
Doğal yemle beslenen, özgür dolaşan tavukların yumurtası kan kolesterolünü yükseltmez, aksine düşürür de ondan. Yumurtanın hazmedilmesi çok uzun sürer. Bu nedenle tokluk hissi uzun süre devam eder ve acıkmayız! Kilolar da kolaylıkla gider! Önemli olan yumurtaların katı olarak haşlanmamasıdır! Katı yumurta kanserojendir. Yağda kavurmazsan, yakmazsan doğallığını bozmazsan sorun yok!

* Günde 4 yumurta fazla değil mi?
Hayır. Günde 4 yumurta yendiğinde karaciğerden kolesterol yapılması orantılı olarak azalır. Kolesterol, kortizol denilen stres hormonunun, androjen, testosteron, progesteron ve östrojen dediğimiz hormonlarının ana maddesidir. Beynimiz ve sinir sistemimizdeki iletiler kolesterol sayesinde gerçekleşir.

* Trans yağların sebep olduğu hastalıklar nelerdir?
Bağışıklık sistemini zayıflatarak her çeşit viral ve mikrobik hastalığın oluşmasına neden olurlar. Serbest oksijen radikallerini artırdıkları için her türlü kanser ve dejeneratif hastalıkların başlamasına yol açarlar. Kan yağlarımızda düşük yoğunluklu yağ olan LDL kolesterolü okside ederek zararlı LDL haline dönüştürürler. Kan yağlarımızda yüksek yoğunluklu yağ olan HDL kolesterolünü ise düşürürler.

* Gut hastalığının nedeni et mi?
Bilinenin aksine kandaki ürik asidi et yemek yükseltmiyor. Yani gut hastalığının nedeni etli yiyecekler değil de şeker gibi aşırı miktarda tüketilen karbondihratlardır. Ürik asit yüksekliğini, şeker ve kötü karbonhidratlar yani yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar yapıyor.