Sarılığı sirkele

Karaciğerde ciddi boyutta hasarlara yol açabilen sarılık hastalığı can yakıyor. Uzmanlar bu rahatsızlığa karşı gül suyu ve sirke karışımının iyi geldiğini söylüyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :14 Ocak 2015
Sarılığı sirkele
Küçük-büyükherkesi tehdit eden sarılık hastalığında doğal karışımlar önemli rol oynuyor. Uzmanlar sarılığın hayatı tehdit eden ciddi bir rahatsızlık olduğunu belirterek, şu karışımların tüketilmesini öneriyor...

GÜLSUYU VE SİRKE: Sabahları aç karnına bir çay bardağı gülsuyu ile bir çorba kaşığı sirke içilir.

ENGİNAR KÖKÜ: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış enginar kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

LAHANA YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

YABANİ YASEMİN: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış yabani yasemin katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer yemek kaşığı içilir.

EKŞİ YONCA: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ekşi yonca katılıp demlenmesi için kısa süre beklendikten sonra süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer yemek kaşığı içilir.

CEVİZ YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

PAPATYA ÇİÇEĞİ: Bir litre suyun içine birer silme yemek kaşığı ince kıyılmış rayizane ile papatya çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

MAYDANOZ: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış maydanoz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

PAZI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış pazı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 2 kez sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir.

SALATALIK: Bir miktar salatalık kabuğu yıkanıp temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilir. Bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen özsuyu 6 saatte bir 3-5 damla çayla karıştırılarak içilir.

KIRMIZI TURP: Bir miktar kırmızı turp yıkanıp temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tül- bent yardımıyla sıkılıp elde edilen suyu öğle yemeklerinde içilir.

LİMON: 1 adet limon yıkanıp temizlendikten sonra kabuklarıyla birlikte mikserden geçirilir. Sıkılıp elde edilen öz suyu öğle yemeklerinde içilir.