Yarım litre sütün içine ince kıyılmış bir adet iri soğan ve 4-5 diş yine ince kıyılmış sarımsak katın. Kaynattıktan sonra ılık halde süzün. İki çorba kaşığı süzme bal ilave edin. Aralıklarla bir tatlı kaşığı yiyin.
İki avuç dolusu ince kıyılmış taze nane, su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakın. Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alın. Süzgecin üzerine doğru eğilip buharı teneffüs edin.
İki avuç dolusu ince kıyılmış taze fesleğen su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş bir süzgecin içine bırakın. Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alın. Buharı teneffüs edin.
Birer avuç dolusu nane, kekik ve papatyayı su kaynayan bir tencerenin üzerine konulmuş süzgecin içine bırakın. Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, başa bir havlu alın. Bitkiden gelen buharı teneffüs edin.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katın. Denlendikten sonra süzün. Günde üç öğün için.
Kaynar suyun içine birer çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu ve kuru nane katın. Demlendikten sonra süzün. Günde üç için.
Havanda dövülerek lapa haline getirilmiş olan iki diş sarımsağı burun içine koyun. Minik bir pamukla da tampon yapın.
Bir litre suyun içine bir avuç kiraç çiçeği katın. Kaynattıktan sonra süzün. Üç öğün birer çorba kaşığı için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer çay kaşığı toz karabiber ve çayı katın. Demlendikten sonra süzün. Günde üç öğün birer çay fincanı için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur katın. Demledikten sonra süzün. Günde üç öğün birer çay fincanı için.
Mikserden geçirilerek sıkılmış pancar suyunu sabahları aç karnına bir bardak için.
Mikserden geçirilerek sıkılan bir su bardağı turp suyunu bal ile karıştırın. Yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı yiyin.
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı ada çayı katın. Demledikten sonra süzün. Günde üç öğün içilir.
Bir miktar kekiği bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı ekleyip, ağzını sıkıca kapatın. Şişeyi iki hafta sıcak bir yerde bekletin. Günde üç öğün bir tatlı kaşığı süzme bal ile beş damla kekik yağı karıştırıp yiyin.