Parkinsonla "Birlikte Yürüyelim"

Parkinson Hastalığı Derneği tarafından farkındalık yaratmak için "Birlikte Yürüyelim" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, İstanbul ile eş zamanlı 5 ilde ucunda lalelere yazılmış dileklerin bulunduğu balonlar umut için gökyüzüne bırakıldı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :11 Nisan 2015 , 00:00 Güncelleme Tarihi :11 Nisan 2015 , 14:04
Parkinsonla Birlikte Yürüyelim
Dünya Parkinson Hastalığı Günü vesilesiyle "Parkinson son değildir. Yaşayacak çok yıllarınız" var sloganıyla düzenlenen etkinlik, İstanbul'da Yıldız Parkı Çadır Köşkü ile eş zamanlı Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Bursa'da da yapıldı.

Etkinlikte hasta ve hasta yakınları, hastalıkla daha kolay başa çıkmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için neler yapılabileceği konusunda nöroloji uzmanları tarafından bilgilendirildi. Uzmanlar hastalarla sohbet edip onların sorularını yanıtladı. Uzman fizyoterapistler ve Tai-Chi eğitmenleri eşliğinde egzersizler ve yürüyüş yapılan etkinlikte, İstanbul ile eş zamanlı 5 ilde saat tam 12.00'de ucunda lalelere yazılmış dileklerin bulunduğu balonlar umut için gökyüzüne bırakıldı.



PARKİNSON'DA ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
PHD Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, Parkinson hastalığının toplum içinde farkındalığını artırmak için böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinliğin eş zamanlı gerçekleştiğine dikkati çeken Emre, hastaların ve hasta yakınlarını tedavi ve erken tanı konusunda bilgilendirilerek sorularının cevaplandırıldığı anlattı.

Parkinson hastalığın tedavisinde sadece ilaçların değil, yürüme, pilates gibi her türlü etkinliğin öneminin büyük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Emre, etkinliğin sloganını da "Parkinson son değildir" şeklinde seçtiklerini kaydetti.

Prof. Dr. Emre, şu bilgileri verdi:

"Parkinson hastalığı tanısı koyulan hastalarımız hayatlarının ciddi bir şekilde değişebileceğini ve kısa sürede hareketsiz hale geleceklerini düşünüyorlar. Halbuki bu hastalıkta tedaviyle çok makul bir yaşam kalitesi sağlamak ve bunu yıllarca sürdürmek mümkün. O nedenle bu yılki etkinliğimizin ana teması, 'Parkinson son değildir.' Hastalığı şu an durdurmak ya da geriye döndürmek mümkün olamasa da ilaç tedavisiyle çok etkili bir yaşam kalitesi sağlanabiliyor. Tanıyı ne kadar erken koyarsanız da tedaviye o kadar erken başlama şansı var. Bu nedenle erken teşhisin önemi çok büyük."