Reformlar geliyor

Hükümet, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ekonomiye odaklanacak. İlk hedef enflasyonun düşürülmesi olurken; emeklilerle ilgili atılacak adımlar Meclis’e taşınacak...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :02 Nisan 2024
Reformlar geliyor

İÇİNDEKİLER

Hükümet, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ekonomiye odaklandı. 12. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program hedeflerini takvime uygun şekilde yürüten hükümetin amacı sürdürülebilir büyüme ve kalıcı refahı sağlamak. Bu eksende ilk hamle enflasyonun düşürülmesi için atılan adımların sıkı takibi olacak.

Emeklilere kök maaş düzenlemesi ve kripto yasa teklifi de Ramazan Bayramı sonrası Meclis'in gündeminde olacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim gecesi yaptığı konuşmasında hükümetin önümüzdeki sürece ilişkin atacağı adımların ipuçlarını verdi. Deprem bölgesinin yeniden ihyasına dikkat çeken Erdoğan, ekonomik sıkıntılara odaklanacaklarını kaydetti. Erdoğan, "Ekonomide yol haritamız olan Orta Vadeli Program ve 12'inci Kalkınma Planımızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık. Ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek popülist adımlardan uzak durduk. Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını, yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız. İş dünyamızdan bürokrasiye, esnafımızdan çiftçimize, tüccarımıza, işçimize, öğrencilerimize kadar herkes kendi asıl gündemine odaklanabilecekler" açıklamasını yaptı.

MECLİS'TE YOĞUN MESAİ
Bayram sonrasında Meclis'in gündemi yoğun olacak. Vatandaşın beklediği emekli maaşı kök ücret düzenlemesi başta olmak üzere bazı kritik düzenlemelerin Meclis'ten geçirilerek yasalaştırılması için adımlar atılacak. İstihdamın artırılması ve fiyat artışlarının frenlenmesi için çalışmalara hız verilecek. Kamuda tasarruf için sıkı takip gerçekleştirilecek. Meclis'teki ilk yasal düzenlemelerden biri kripto varlıklara yönelik olacak. Enerji ve turist rehberliği alanlarında iki yasa teklifi de ele alınacak.

KREDİ ADIMI
Yarın açıklanacak enflasyonun durumuna göre Merkez Bankası'nın kredilere ve kartlara ilişkin yeni adımlar atması bekleniyor. Bankaların taksit sayısını azaltacağı tahmini yapılıyor. 15 Nisan'da açıklanacak bütçe gerçekleşmeleri doğrultusunda vergi istisnaları ve indirim oranlarının gözden geçirilmesi de gündemde bulunuyor.

KİRALAR MASADA
Kira artışı tartışmalarına son vermek, kayıt dışılığı önlemek amacıyla tüm kira beyannamelerinin e-Devlet üzerinden verilmesi masada olacak. Bu süreçte yüzde 25'lik artış sınırlamasının uzatılıp uzatılmayacağına karar verilecek. Önder YILMAZ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN