Kalplere dokunan besinler

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :15 Nisan 2024
Kalplere dokunan besinler

Yedi gün 24 saat hiç durmadan çalışan kalp, sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazını oluşturuyor. Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Orçun Ünal, kalp dostu besinleri sıralıyor:

YEŞİL ÇAY: Bol antioksidan, A, E ve C vitaminleri içerir. Günde bir fincan içmek kalp hastalıklarından korur.

BALIK: Omega-3 deposudur. Haftada en az bir kez tüketilmesinde fayda vardır.

ÇİKOLATA: Bitter çikolata kalp sağlığı için faydalıdır. Günde 2-3 parça tüketilmesi, tansiyonu ve kolesterolü düşürür.

KUŞKONMAZ: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

CEVİZ: Kan basıncını düzenler. Kanın pıhtılaşmasına engel olur. Günde birkaç avuç ceviz yemek damar sertleşmesini önler.

YULAF EZMESİ: İçerdiğindeki lifler sayesinde kalp sağlığını korur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN