Netflix yine haddini aştı! Türk askerini sivillere ateş eden ve işgalci olarak gösteren skandal Rum dizisinin yayınlanması kararı alındı

Rum yönetmenin çektiği ve Rum oyuncuların oynadığı 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı anlatan Netflix dizisi Famagusta’da (Magosa) Türk askeri sivilleri katlediyormuş gibi gösteriliyor. Dizi Türk askerini gerçek olmayan görüntülerle yerden yere vuruyor.

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 01 Eylül 2024
Netflix yine haddini aştı! Türk askerini sivillere ateş eden ve işgalci olarak gösteren skandal Rum dizisinin yayınlanması kararı alındı

İÇİNDEKİLER

Öne çıkardığı yapımlarda zaman zaman Türkiye'nin hassasiyetlerini yok sayan Netflix yine bir skandala imza attı. Rum tezleri üzerinden 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtarak anlatan 'Famagusta' (Mağusa) isimli dizi, 20 Eylül'den itibaren Netflix'te yayınlanacak. Dünya çapında 200 milyona yakın abonesi bulunan ABD merkezli dijital yayın platformu Netflix, Türkiye'nin kırmızı çizgileri olarak görülen konularda hamleler yapmaya devam ediyor.

HER SANİYESİ İFTİRA
Netflix, Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci gösteren Rum yapımı 'Famagusta' adlı diziyi yayınlamaya hazırlanıyor. Rum tezlerinden yola çıkılarak hazırlanan yapımda Türk askerine 'sivil halka ateş açan işgalci güçler' iftirası atıldığı gibi Kıbrıslı Türkler'e yapılan katliamlardan hiç bahsedilmiyor. Başrollerinde Giannis Bezos, Koralia Karanti ve Christos Loulis adlı oyuncuların yer aldığı kara propaganda dizisinin 20 Eylül'den itibaren izlenebileceği duyurusunu yapan platforma başta Kıbrıslı Türkler olmak üzere çok sayıda tepki geldi.

GERÇEK KATLİAMCI SİZSİNİZ
Kıbrıs tarihine "Kanlı Noel" olarak geçen 20 Aralık 1963'te Rum saldırıları başlamıştı. 24 Aralık 1963 gecesi Rum Örgüt EOKA tarafından Türk subaylarının evlerine saldırılmış ve Binbaşı Nihat İlhan'ın eşi Mürüvvet ve 3 oğlu Murat, Kutsi ve kundaktaki Hakan saklandıkları banyoda kurşunlanarak şehit edilmiştir.

NETFLIX'İN İLK SKANDALI DEĞİL
- 2016 yapımı ABD dizisi 'Designated Survivor' dizisinde FETÖ lideri Fethullah Gülen karakteri ve bu karakteri aklama çabası dikkatlerden kaçmadı. Dizide, 15 Temmuz'un sorumlusu FETÖ değil algısı yaratılmak istendi.

- 2018 yapımı '13Commandments' adlı yapım bir Türk'ün boğaz keserek cinayet işlemesiyle başlıyor. Katilin Türk olduğunu vurgulamak içinse, duvara asılmış Atatürk ve Erdoğan fotoğraflarına yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN