20 bin sözleşmeli öğretmen tercih atama tarihi branş ve kontenjan dağılımı! Tercih yapmaya hak kazandınız ne demek?

ikgm meb: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı mülakat sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Sözlü mülakatı geçen gençler, 9-13 Mart tarihleri arasında tercih verecek. Atamalar sözlü mülakat ve KPSS puanının ortalamasına göre yapılacak. Sözleşmeli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilmiş bir sistemdir. Devlet kadrolarının kontrol altına alınmaya çalışılması ve sürekli olarak öğretmenleri dinamik ve yenilikçi tutmaya çalışan sistemdir. İşte 20 bin sözleşmeli öğretmen tercih atama tarihi branş ve kontenjan dağılımı takvim.com.tr'de

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :26 Şubat 2020 , 09:42 Güncelleme Tarihi :26 Şubat 2020 , 09:42
20 bin sözleşmeli öğretmen tercih atama tarihi branş ve kontenjan dağılımı! Tercih yapmaya hak kazandınız ne demek?

İÇİNDEKİLER

ikgm meb: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınav sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Öğretmen adayları sonuçları, e-Devlet kapısından öğrenebilecek. Sözlü mülakatı geçen gençler, 9-13 Mart tarihleri arasında tercih verecek. Atamalar sözlü mülakat ve KPSS puanının ortalamasına göre yapılacak. Atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları ise 18 Mart'ta duyurulacak. İşte 20 bin sözleşmeli öğretmen branş dağılımı! Peki tercih yapmaya hak kazandınız ne demek? Detaylar takvim.com.tr'de sizlerle.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

TERCİH YAPMAYA HAK KAZANDINIZ NE DEMEK?

Sözlü mülakatı geçen gençler, 9-13 Mart tarihleri arasında tercih verecek. Atamalar sözlü mülakat ve KPSS puanının ortalamasına göre yapılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları ise 18 Mart'ta duyurulacak.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen ataması kapsamında sözlü sınav sonuçlarının e-Devlet üzerinden açıklandığını duyurdu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLÜ SINAV YERİ SORGULAMA

Sözlü Sınav Sonuçlarına İlişkin İtirazlar 26-28 Şubat 2020 tarihleri arasında alınacak.

Sözlü Sınav Sonuçları İtirazlar 6 Mart 2020 tarihinde sonuçlandırılacak.

Atama tercihleri 9-13 Mart 2020 tarihleri arasında alınacak.

Atama sonuçları 18 Mart 2020 tarihinde açıklanacak.

ATAMA TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

-Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

-Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

-Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

-"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum."

-"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

-Tercihlerine atanamayan adaylardan "9.5.2." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

-Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Kadrolu Öğretmen ile Sözleşmeli Öğretmen Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sözleşmeli öğretmenlerde, kadrolu öğretmenlerin sahip olduğu bazı özlük hakları yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin tayin isteme ve atanma yeri gibi seçme şansları bulunmamaktadır; bu sebeple kadro almalarında bölge ile alakalı olarak gecikmeler yaşanabilmektedir. Sözleşmeli öğretmenlerden SSK kesintisi yapılmaktadır, sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlere göre daha az maaş almaktadırlar ve kadroluların aksine maaşlarında sözleşmeli olarak görev yaptıkları süreç içinde görev yaptıkları okullardan tahsil ederler.

Bu durum zaman zaman maaş gecikmeleri yaşamalarına da neden olabilmektedir. Sözleşmeli öğretmenler yönetici, müdür ve müfettiş olmaları ile ilgili herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu sebeple bu mevkilere gelememektedirler. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri her yıl yenilenmektedir. Sözleşmeli öğretmenlikler de herhangi bir kıdem tazminatı ve kademe ilerlemesi bulunmamaktadır. 10 yıllık sözleşmeli öğretmen ile 1 yıllık sözleşmeli öğretmen aynı haklara ve mevkiye sahiptir. Bu yazımızda sözleşmeli öğretmenlik nedir detaylı olarak anlattık. Ayrıca diğer yazımız üzerinden de sözleşmeli öğretmen nasıl olunur öğrenebilirsiniz.