MEB yeni takvimi belirledi! 2. ara tatil bitti derken 'uzatılacak' iddiası netleşti! Öğretmenler ve 5.6.7.8.9.10.11.12. sınıflar...

Ramazan Bayramı tatili sona ererken, geçtiğimiz cuma günü son ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Dönemi son ara tatiline çıktılar. Ancak, ara tatilin sonuna gelinmesiyle birlikte öğrenciler ara tatilin ne zaman biteceği konusunda merak içindeler. "Ara tatil uzayacak mı?" sorusu da sıklıkla gündeme geliyor. Öğrenciler ve veliler, ayrıca yaz tatili başlangıcı ve karne günü tarihi gibi önemli tarihleri de araştırıyorlar.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :12 Nisan 2024 , 14:14 Güncelleme Tarihi :14 Nisan 2024 , 13:13
MEB yeni takvimi belirledi! 2. ara tatil bitti derken ’uzatılacak’ iddiası netleşti! Öğretmenler ve 5.6.7.8.9.10.11.12. sınıflar...

İÇİNDEKİLER

Ara tatilin bitimine yaklaşılmasıyla birlikte öğrenciler, ara tatilin ne zaman biteceği ve yaz tatilinin başlangıç tarihi gibi önemli konuları merakla araştırıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı Çalışma Takvimi'nde belirlenen tatil tarihleriyle birlikte bu soruların cevapları da netlik kazanmış durumda.

ARA TATİL UZAYACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre, öğrenciler için heyecanla beklenen ikinci ara tatil 5 Nisan'da başladı. Ancak, hafta sonlarıyla birlikte toplamda 9 gün sürecek olan bu tatil, 15 Nisan Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle sona erecek. Dolayısıyla, ara tatil beklenenden uzatılmayacak ve normal akışına devam edecek.

Karnelerin dağıtılacağı gün ise merakla beklenen bir diğer tarih. 2023-2024 eğitim öğretim yılının sonu, 15 Haziran 2024 Cuma gününe denk geliyor. Bu tarih itibariyle öğrenciler için tam 3 aylık yaz tatili başlamış olacak.

Öğrencilerin ve velilerin takvimlerine işaret ettiği bu önemli tarihler, eğitim ve tatil planlarını şekillendirirken heyecanla bekleniyor.

2. DÖNEMİN SON HAFTASI UYGULANACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sisteminde önemli bir değişiklik yaparak öğrencilerin gelişimine daha fazla odaklanmayı hedefliyor. İkinci dönemin son haftasını "Etkinlikler Haftası" ilan eden Bakan Tekin, bu dönemde öğrencilere çeşitli etkinlikler düzenleyerek dolu dolu bir hafta yaşatmayı planlıyor.

Bakan Tekin, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de çocukların gelişimine katkı sağlamak adına benzer etkinlikler düzenleneceğini belirtiyor. Özellikle, öğrencilerin farklı deneyimler yaşayarak öğrenmelerini desteklemek amacıyla bu tür etkinliklere önem veriyor.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim alanında da önemli adımlar atmaya devam ediyor. Tekin, Türkiye genelinde eğitim alan meslek liselilerin istihdamını kolaylaştırmak için yeni okul programlarının hayata geçirildiğini ve bu doğrultuda illerde gerekli çalışmaların yapıldığını ifade ediyor.

EĞİTİMDE YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI ULUSLARARASI FORUMU DÜZENLENECEK

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), eğitimde yapay zekânın kullanımına yönelik süreçleri değerlendirmek ve ulusal düzeyde yürütülecek çalışmaları belirlemek amacıyla "Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu" düzenlenecek.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ve Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation iş birliğiyle 22-23 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek "Girişimciler İçin Yapay Zekâ Ekosistemi ve Eğitimde Yapay Zekâ Çözümleri" konulu uluslararası forumu gerçekleştirilecek. Foruma akademisyenler, girişimciler, politika yapıcılar, öğretmenler ve sektör temsilcileri ile diğer paydaşlar katılacak.

YEĞİTEK ve Cube Incubation, söz konusu forumla eğitimde yapay zekâ uygulamaları konusunda kamu ve özel sektör paydaşlarının iş birliğini artırmayı hedefliyor. Forum ile bu alandaki girişimcileri destekleyecek teşvik mekanizmalarının oluşturulması da amaçlanıyor.

Etkinlikte, genç girişimcilere yönelik yüz yüze ve çevrim içi girişimcilik ve teknoloji yönetimi eğitimleri de planlanıyor.

Sorun alanları belirlenecek

Forumda girişimciler, akademisyenler, politika yapıcılar ve öğretmenlerin eğitimde yapay zekâ uygulamaları konusunda sorun alanlarını belirlemeleri öngörülüyor. Girişimciler ve farklı paydaşlar bu sorun alanlarına, farklı bakış açılarıyla çözüm önerileri sunacaklar.

Eğitimde yapay zekâ teknolojisinin kullanımına yönelik süreçlerin değerlendirileceği forumda, ulusal düzeyde yürütülmesi gereken çalışmalar belirlenecek. Ayrıca paydaşlarla beraber eğitimde yapay zekanın rolü tartışılacak.

Yapay zeka uygulamalarında iş birliği

MEB YEĞİTEK ve Cube Incubation, eğitimde yapay zeka uygulamaları konusunda düzenlenecek uluslararası forumda iş birliği yaptı.

YEĞİTEK tarafından ODTÜ Teknokent'te kurulan eğitim teknolojilerine yönelik yatırımların fark yaratan eğitim çıktılarına dönüşmesi amacıyla Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM), eğitim teknolojileri alanında girişimcileri desteklemeyi ve bu alandaki gelişmeleri yakından izleyerek paydaşlarla iş birliği yapmayı hedefliyor.

Cube Incubation ise Türkiye'nin ilk ve tek derin teknoloji odaklı kuluçka merkezi yapısıyla inovatif ve derin öğrenme teknoloji tabanlı iş fikirlerine sahip girişimcilerin, yatırımcıların ve diğer paydaşların ortak hedeflerde buluştuğu bir ekosisteme ev sahipliği yapıyor.

Merkez tesisinde yapay zekâ ve robotik alanlarıyla eğitim teknolojilerini birlikte ele alan, Cube Beyoğlu Uydu Tesisleri'nde ise VR ve simülasyon teknolojileri ile eğitimi harmanlayan girişimciler yer alıyor.