YKS (TYT AYT YDT) giriş belgesi sorgulama ekranı: 2021 ÖSYM YKS sınav belgesi nasıl alınır?

Milyonlarca adayın katılacağı YKS maratonu için sayılı saatler kaldı. 26-27 Haziran tarihinde düzenlenecek olan üniversite sınavı, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Sınavı olmak üzere 3 oturumda düzenlenecek. Üniversite adayları, TYT, AYT ve YDT sınav giriş belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden muhafaza edebilecek. Bu noktada, YKS sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınav salonuna alınmayacak. Peki, 2021 ÖSYM YKS giriş belgesi nasıl ve nereden alınır? İşte, YKS TYT AYT giriş belgesi sorgulama ekranı ve sınava dair tüm ayrıntılar!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :25 Haziran 2021 , 09:24 Güncelleme Tarihi :25 Haziran 2021 , 09:28
YKS TYT AYT YDT giriş belgesi sorgulama ekranı: 2021 ÖSYM YKS sınav belgesi nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır sorusu, sınava az bir süre kala en fazla araştırılan konular arasında yer aldı. YKS sınavı bu haftasonu 26-27 Haziran'da yapılacak. 3 oturum şeklinde yapılacak olan YKS sınavının ilk oturumu cumartesi günü TYT ile başlayacak. YKS'nin 2. oturumu ise 27 Haziran pazar günü başlayacak. Peki, 2021 ÖSYM YKS giriş belgesi nasıl ve nereden alınır? İşte, YKS TYT AYT giriş belgesi sorgulama ekranı ve sınava dair tüm ayrıntılar!

YKS SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK 2021?

YKS sınavı TYT, AYT, YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilecek.

26 Haziran Cumartesi - Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başlayacak-Sınav süresi 135 dakika

27 Haziran Pazar-Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15te başlayacak-Sınav süresi: 180 dakika

27 Haziran Pazar- Yabancı Dil Testi (YDT) saat 15.45'te başlayacak- Sınav süresi: 120 dakika

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

SINAVDA YASAK OLAN EŞYALAR

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına;

* Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı vb. kartlarla,

* Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,

* Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,

* Kalem, silgi, kalemtıraş, her türlü müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla,

* Şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle,

* Kutu/şişe içerisinde ilaçla girilmesi yasaktır.