Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? (2 Ağustos 2018 altın fiyatları)

Gram altın ne kadar? Gram altın kaç para? Çeyrek altın ne kadar? Çeyrek altın kaç para? Yarım altın ne kadar? Yarım altın kaç para? Cumhuriyet altını ne kadar? Cumhuriyet altını kaç para? Kapalıçarşı'da altın kaç para? 22 ayar altın fiyatı... 24 ayar altın fiyatı... 14 ayar altın fiyatı... İşte 2 Ağustos 2018 altın fiyatları... 2 Ağustos Perşembe güncel altın fiyatları... 2 Ağustos 2018 güncel altın fiyatları...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :02 Ağustos 2018 , 00:00 Güncelleme Tarihi :02 Ağustos 2018 , 09:43
Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? 2 Ağustos 2018 altın fiyatları

Altın rekor üstüne rekor kırmayı sürdürüyor. Milyonlarca insanın güvenli liman olarak gördüğü altın, yine yatırımcıların ilgisini çekmeyi sürdürüyor. 23 Mayıs Çarşamba günü 202 liraya kadar çıkan gram altın fiyatı, Merkez Bankası'nın müdahalesi sonrası 190 lira seviyelerine düştü. Sene başından beri istikrarlı bir şekilde yükselen ve yıl içinde birkaç kez rekor kıran altın bugün güne nasıl başladı? Altın 2 Ağustos 2018'de de yükseliyor mu? 2 Ağustos Perşembe çeyrek altın ne kadar? Yükseliş trendini sürdüren altında son durum ne oldu? 2.8.2018 tarihinde altın ne kadar? Altın yükselecek mi? gibi sorular yatırımcıların bu günlerde sıklıkla sorduğu soruların başında geliyor. Altın ile ilgili tüm detaylara takvim.com.tr'den ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul'un kalbinin attığı Kapalıçarşı'da altın fiyatları…

GRAM ALTIN NE KADAR?
195,81 liradan alınırken, 195,83 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Çeyrek altın ise 308,68 liradan alınırken 315,72 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?
Yarım altın da 615,43'den alınırken 631,44 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?
Cumhuriyet altını ise 1280,00 liradan alınıp 1292,00 liradan alıcı buluyor.

ALTIN NEDEN DEĞERLİ?
Altının geleneksel değerinin oluşmasında, az bulunmasından veya zor elde edilmesinden ziyade tabiatta katıksız, saf halde bulunması, dövülerek biçimlendirilebilmesi, havadan ve sudan etkilenmemesi, yani paslanmaması, kararmaması ve donuklaşmaması etkilidir. Bu sayede altın tarih boyunca çok güvenilir bir değer ölçüsü olarak kabul edilmiştir. Tüm bunların dışında altını altın yapan diğer önemli özellikler olarak, sadece klorik ve nitrik asit karışımında (halk arasında altın suyu olarak bilinen) erimesi ve bunun dışında hiçbir asitten etkilenmemesi, kendi hacmindeki sudan 19 kere daha ağır olmasına rağmen çok yumuşak olduğundan kolayca işlenebilir ve inceltilebilir olması gösterilebilir.

ALTIN NERELERDEN ÇIKARILIR?
Okyanus dipleri, akarsuların kumlu yatakları ve volkanik kuvarslar içerisinde altın madenleri yeryüzüne çıkar. Buralarda yeryüzüne çıkan altınların külçe halinde oldukları bilinmektedir. Sel yatağı kumlarının içerisinde ortaya çıkan altının kumdan ayırt edilmesi son derece kolaydır. Yassı ve yuvarlak bir kap altını ayırt etmekte kullanılan bir araç ve gereçtir. Okyanus diplerinde ve nehir yataklarında altın bulmak için ise tarak makinelerinden yararlanılır. Küçük parçacıklar halinde bulunan altınlar kuvars kayalıklarında ortaya çıkarlar.