Akbank Garanti Bankası ve Finansbank faiz indirdi! İşte banka mevduat faiz oranları

Bankalar Merkez Bankası faiz indirimi kararları sonrasında faiz düşürmeye devam ediyor. Bu bağlamda Akbank, Garanti Bankası ve Finansbank vadeli mevduat faiz oranlarını düşürdü. Garanti Bankası 11.75, Akbank 11.75, Finansbank ise 12.90 oranlarına çekti. Burgan Bank ise %14.10 oranı ile mevduat hesabında en yüksek faiz veren banka olmaya devam etti. 2019 yılı itibarıyla birikimleri vadeli hesapta değerlendiren pek çok vatandaş bulunmaktadır. Yatırımcılar da vadeli mevduat hesapları ile birikimlerini değerlendirmek için müşterilerine en yüksek mevduat faizi veren bankaları araştırmaya devam etmektedir. İşte güncel banka mevduat faiz oranları

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :31 Ekim 2019 , 13:30 Güncelleme Tarihi :31 Ekim 2019 , 13:58
Akbank Garanti Bankası ve Finansbank faiz indirdi! İşte banka mevduat faiz oranları

İÇİNDEKİLER

Akbank Garanti Bankası ve Finansbank faiz indirdi! Peki 32 günlük en yüksek faiz hangi bankada? İşte detaylar... Birikimlerinizi en yüksek mevduat faizi veren bankalar ile değerlendirmek ve gelirinizi artırmak istiyorsanız 32 günlük en yüksek güncel mevduat faizi veren banka önerisinin bulunduğu bu haberimizden faydalanabilirsiniz... Vadeli hesap: Belirli bir süre için ve bir karşılık bekleyerek açılan hesaptır. Mevduat bankaları paranın bankada tutulacağı süreye göre hesaptaki paraya faiz öder. Vadeli mevduat hesapları 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da 1 yıllık açılabileceği gibi 22 günlük, 42 günlük gibi gün hesabı yapılarak da açılabilir.

31 EKİM MEVDUAT FAİZ ORANLARI LİSTESİ

Ziraat Bankası Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.75

Denizbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.50

ING Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.00

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

TEB Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.00

Enpara Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.00

Vakıfbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 10.00

Burgan Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 14.10

Fibabanka Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 14.00

Odeabank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 14.00

Alternatif Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 14.00

QNB Finansbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.90

Şekerbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.75

ICBC Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.45

Yapı Kredi Bankası Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.00

HSBC Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.00

Akbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.75

Garanti Bankası Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.75

Halkbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 10.75

İş Bankası Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 10.25

32 GÜNLÜK MEVDUAT FAİZİ VEREN BANKALAR

Bankaların müşterilerine sunduğu 32 günlük en yüksek mevduat faizi oranları piyasa koşullarına göre anlık olarak değişebilmektedir. Bunun yanı sıra bankaların USD ya da Euro mevduat faizlerini kullanabilirsiniz fakat TL mevduat hesaplarında yabancı para birimine göre daha yüksek faiz oranı vermektedir. Bu sebeple paranızı döviz kurları yerine TL bazında mevduat hesabında değerlendirmeniz tavsiye edilmektedir. En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka Hangisi? Bankalar arasında müşterilerine yüksek mevduat faizi sunma yarışı devam ederken yapılan son güncellemelere rağmen müşterilerine en yüksek faiz oranı veren banka unvanı değişmedi. Burgan Bank %14.10 oranı ile mevduat hesabında en yüksek faiz veren banka olmaya devam etti.

DİĞER BANKALAR İÇİN ORANLAR TABLOMUZDA

Mevduat ve mevduat hesabı ne demektir?

Mevduat; süreli ya da süresiz, karşılıklı ya da karşılıksız bankaya yatırılan para, döviz ya da kıymetli madenlere verilen isimdir. Mevduat hesapları ise bu fonları bir kişi ya da kurum adına banka nezdinde kayıt altına almak için açılır. Bireysel müşterilerin açtığı hesaplara "tasarruf mevduatı" işletmeler adına açılan hesaplara "ticari mevduat", bankaların diğer bankalarda açtığı hesaplara "bankalar mevduatı" ve resmi kurumların bankalarda açtığı hesaplara da "resmi mevduat hesapları" ismi verilir. Mevduat bankalarında açılan hesaplar "mevduat hesabı" ismini alırken katılım bankalarında açılan bu tür hesaplar "özel cari hesap" adını alır. Mevduat hesapları yaygın olarak vadeli ve vadesiz mevduat hesapları diye ikiye ayrılır. Katılım bankalarında açılan vadesiz mevduat hesapları "özel cari hesap" adı ile anılırken, vadeli hesaplar "katılma hesabı" adıyla anılır.

Vadesiz mevduat:

Süresiz ve karşılıksız olarak bankalar nezdinde açılan hesaplardır. Tüketici için bir çeşit saklama hesabıdır. Kişilerin maaşının yattığı, bu hesap üzerinden başkasına para transferi ya da fatura ödemesi yapabildikleri hesaplardır. Hesap sahibi dilediği zaman parasını çekebilir. Ayrıca bu hesaplar üzerinden birikimlerini çeşitli yatırım araçlarına aktarabilirler.

Vadeli mevduat:

Belirli bir süre için ve bir karşılık bekleyerek açılan hesaptır. Mevduat bankaları paranın bankada tutulacağı süreye göre hesaptaki paraya faiz öder. Vadeli mevduat hesapları 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da 1 yıllık açılabileceği gibi 22 günlük, 42 günlük gibi gün hesabı yapılarak da açılabilir. Müşteri vadeli hesaplardan da dilediği zaman para çekme hakkına sahiptir. Ancak vade bitiminden önce para çekilmek istenirse kazanılan faiz üzerinden indirim yapılır veya faiz hakkı kaybedilir.

TAKVİM