Başvuru İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Başvuru sahibinin Kimlik fotokopisi Başvuru sahibinin ÇKS Belgesi İşletmenin son 3 yıllık gelir belgeleri ve bilançoları (Bu evraklar şahıs olan kişilerden istenmez.) İpotek verilecekse tüm verilecek ipoteklerin tapu fotokopileri ve borcu yoktur yazıları. Ziraat Bankası kredi başvuru formu Bu belgeler ile kredi başvurusu yapabilirsiniz. Eğer traktör alımı için kredi başvurusu yapacaksanız bu bankanın verdiği traktör kredisi adındaki kampanya ile uygun faizlerle kredi başvurusunu yapabilirsiniz.
Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Başvurular sadece size en yakın olan Ziraat Bankası şubelerinden yapılmaktadır. Eğer kredi için aklınızda şüphe varsa size yakın olan şubenin telefon numarasını bularak gitmeden önce arayıp krediler hakkında bilgi alabilirsiniz. Ziraat Bankası özellikle tarım ve hayvancılık ile uğraşan kişilere uygun krediler veren bankalardan birisidir. Sizde bu bankadan istediğiniz zaman çiftçi kredileri alabilirsiniz. Daha önce bu bankadan kredi kullandıysanız ve sorunsuz ödeme yaptıysanız her zaman size özel kredi limiti hazır olarak bekleyecektir. , Kredi aldıktan sonra kredi taksitlerinizi dilediğiniz gibi yapabilir ve ödeme tablosu oluşturabilirsiniz. Aylık, 3 aylık, 6 aylık ve senelik olarak yapacağınız ödeme tablosunda yaptığınız vadeye göre faiz oranı ile işlem göreceksiniz. En fazla 72 ay vade ile bu kredileri kullanabilirsiniz.
Tarım ve hayvancılığa kredi dopingi
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin 2022 yılı sonuna kadar kullandıracağı düşük faizli tarımsal kredilerin limitleri ve kriterleri yeniden belirlendi. Karara göre, tarımsal kredilerde yüzde 9'a kadar düşürülen faizler, düşük faizli işletme ve yatırım kredilerinde, üç istisna dışında, minimum yüzde 50 indirimli uygulanacak ve yüzde 4.5'a çekilecek. Hayvancılıkta belli koşulların sağlanması durumunda indirim oranı yüzde 100'e kadar çıkabilecek ve sıfır faizle kredi kullandırılacak. Burada aranan koşullar ise, "öncelikle bölge yatırımı olması, atıl işletme alımı, kendi yemini üretme-mera kullanımı, yurt içinde doğan hayvan alımı, jeotermal-yenilenebilir-atık enerji kullanımı, organik tarım-iyi tarım uygulamaları, genç girişimci-çiftçi, kadın girişimci-çiftçi olunması" olacak. Şartların her biri için 10 puanlık ekstra indirim söz konusu olacak. Faiz indirim oranı yüzde 100'ü ise geçemeyecek.
Kararda her alanda verilecek kredilerin detayları yer aldı. Buna göre sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliğinde kredi üst limiti 12.5 milyon TL'den 25 milyon TL'ye çıkarılacak. Kredi minimum yüzde 50 faiz indirimiyle kullandırılacak ve yüzde 4.5'a çekilecek. Eğer belirlenen şartlara uyulursa, indirim oranı artırılacak. Örneğin bu alanda yatırım yapan bir işletme, organik tarım koşulunu da yerine getirirse, faiz indirimi 10 puan daha artacak ve yüzde 60 olacak. Bu durumda uygulanacak faiz yüzde 3.6 olacak. Yatırımcı eğer genç girişimci-çiftçi kriterini karşılarsa 10 puan daha indirim alacak ve uygulanacak faiz yüzde 2.7'ye düşecek. Bu yolla yapılacak indirim oranı yüzde 100'ü geçmeyecek.