20 Şubat o bankalar faiz İndirdi... Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti, Akbank, Vakıf Ziraat Katılım, ING Bank ve ICBC Bank

Kredi faiz oranları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 50 baz puan düşürerek yüzde 11,25'ten yüzde 10,75'e çekti. Bu bağlamda en uygun konut kredisi hangi bankada? 19 Şubat Merkez Bankası faiz kararı sonrasında bankaların konut, taşıt ve bireysel kredi faiz oranları düşmeye devam ediyor. Son olarak faiz oranı konut kredisi için 0,94'e düşürdü. Ayrıca 0,79 'la konut kredisi kampanyası başvuruları devam ediyor. 3 kamu bankası 500 bin TL ve 180 ay vade ile konut kredisi veriyor. İşte Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti, Akbank, Vakıf Ziraat Katılım, ING Bank ve ICBC Bank faiz oranları

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :20 Şubat 2020 , 10:35 Güncelleme Tarihi :20 Şubat 2020 , 10:40
20 Şubat o bankalar faiz İndirdi...  Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti, Akbank, Vakıf Ziraat Katılım, ING Bank ve ICBC Bank

En uygun kredi veren banka değişti! En uygun konut kredisi veren bankaların hangilerinin olduğu merak ediliyor. Kredi faiz oranları ne kadar? Ev almak isteyen vatandaşlar güncel açıklamaları yakından takip ediyorlar. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, ING Bank ve ICBC Bank gibi büyük bankaların yer aldığı onlarca banka faiz indirdi, en uygun kredi veren bankalar sıralaması değişti. Uzmanlar yeni yılda faizlerin düşmeye devam edeceğine dair sinyallerin olduğunu belirtirken, vatandaşlar da internet üzerinden tüm bankaların güncel kredi faiz oranları hakkında detaylı bilgilere ulaşmak istiyor

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Merkez Bankası politika faizini yüzde 10,75'e indirdi

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 50 baz puan düşürerek yüzde 11,25'ten yüzde 10,75'e çekti.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulundan yapılan açıklamada, "Kredi büyümesi ve kompozisyonundaki gelişmelerin dış denge ve enflasyona etkileri yakından takip edilmektedir." denildi.

Duyuruda, "Son dönemde ortaya çıkan salgın hastalığın sermaye akımları, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturabileceği etkiler yakından takip edilmektedir." denildi.

3 KAMU BANKASI İNDİRİM YAPTI

0,79 faizle Halk Bank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası kredi veriyor. Ziraat Bankası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ziraat Bankası olarak ülkemize katma değer sağlayan her ekonomik faaliyete destek verme vizyonumuz doğrultusunda, ekonomimizin lokomotifi konumunda olan konut/inşaat sektörüne yönelik uzun yıllardır etkin finansal çözümler sunmaktayız.

Bankamız; bugüne kadar öncü olarak konut sektörüne sunduğu çözüm önerilerine bir yenisini daha ekleyerek, hem konut üreticisi firmaların hem de bireysel müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatmıştır.

Uygulama kapsamında Bankamız ile anlaşmalı konut üreticilerinden konut satın alacak müşterilerimize; aylık %0,79 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleriyle konut kredisi kullanma imkanı sunulacaktır.*

*500.000 TL tutarlı, 120 ay vade, aylık %0,79 faiz oranı, %0,50 kredi tahsis ücreti ile kullandırılan konut kredisinin yıllık maliyet oranı % 10,0701'dir. "

GERİ ÖDEME NE KADAR?

0,79 faizle çekilecek kredide hesaplama şu şekilde;

ZİRAAT BANKASI GÜNCEL FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi % 1,12

Taşıt kredisi % 0,96

Konut kredisi % 0,94

Sıfır Konut Kredisi: %0,79

HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.07

Taşıt kredisi: 0.94

Konut kredisi: 0.94

Sıfır Konut Kredisi: %0,79

AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Akbank, konut kredisi faizlerini tüm tutar ve vadelerde %0,95'e indirdi.

İhtiyaç kredisi: 1.45

Taşıt kredisi: 1.07

19 ŞUBAT 2020 TARİHLİ TÜM BANKALARIN GÜNCEL TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI LİSTESİ

Anadolu Bank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.18

Şekerbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.19

Denizbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.31

Odeabank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.44

Finansbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.45

Fibabanka Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.49

Burgan Bank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.74

Halkbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı 0.94

Vakıfbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 0.95

Türkiye Finans Katılım Bankası Araç Finansmanı Kar Payı Oranı Yüzde 0.95

Albaraka Türk Taşıt Finansmanı Kar Payı Oranı % 0.95

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 0.96

Ziraat Katılım Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 0.96

TEB Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 0.97

İş BankaTaşıt Kredisi Faiz Oranı % 0.97

Vakıf Katılım Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 0.98

Kuveyt Türk Taşıt Finansmanı Kar Payı Oranı % 0.99

ING Bank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 0.99

Emlak Katılım Bankası Araç Finansmanı Kar Payı Oranı Yüzde 0.99

ICBC Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.04

Akbank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.07

Yapı Kredi Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.14

Garanti Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.14

Alternatif Bank Taşıt Kredisi Faiz Oranı % 1.17

BANKA KOMİSYON ÜCRETLERİNE DÜZENLEME

Bankada hesabı olan herkesi sevindirecek gelişme. Tüketiciyi isyan ettiren komisyon ve ücretlere müdahale ediliyor. Hazırlanan yeni yasa taslağında komisyon ve hizmet bedellerinde oranları Merkez Bankası belirleyecek.

Bankaların tüketiciyi bezdiren ücret ve komisyon ile hizmet bedellerine neşter vuruluyor. AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifiyle, özellikle kredilerden alınan, kimi zaman parayı diğer bankaya taksiyle götürmekten daha fazla ücret istenen masraflara Merkez Bankası müdahale edecek. Sabah'ta yer alan habere göre AK Parti, bankacılık sisteminin gereksinimlerine göre hazırladığı yasa teklifini önünüzdeki günlerde TBMM gündemine taşıyacak. Yeni düzenleme ile bankacılık sisteminde tüketiciyi mağdur eden uygulamalara son verilecek. Kredi kullanımından proje finansmanına, bankalara müdahaleye kadar birçok konu yeniden düzenlenecek.

MERKEZ BANKASI'NA YETKİ

AK Parti'nin hazırladığı ve bütçeden önce çıkartılması planlanan düzenlemeler içerisinde ücret ve komisyonlarla ilgili madde dikkat çekiyor. Yeni düzenlemeyle bankaların azami faiz oranlarının yanı sıra her türlü işlemden elde ettikleri ücret, masraf, komisyon ve hizmet bedelleri için azami miktar veya oranları tespit etmeye Merkez Bankası yetkili olacak. Yılın ilk 9 ayında kredilerden alınan ücret ve komisyonlar 10.5 milyar liraya, hizmet gelirleri ise 31.8 milyar liraya çıktı.

AYRICALIK YAPILMAYACAK

Karar alıcı konumunda olan yöneticilerin eş ve çocukları ile bankanın sahip ve ortaklarına yönelik bankacılık işlemlerinde piyasa koşullarından farklı oran ve fiyata ayrıcalık sağlanamayacak. Ayrıca, banka mensuplarının kurduğu sandık, sendika ve derneklere kredi verilmeyecek.
oldukları idari ve mali esaslara aykırı işlem yapmaları halinde uygulanacak madde ceza tutarları günün şartlarına göre arttırılarak düzenlenecek. Bankacılık Kanunu'na tabi finansal kurumlara, finansal piyasalarda güven ve istikrarı tehlikeye sokacak her türlü işlem için bir önceki yıl bilançosunda yer alan faiz gelirleri ile ücret komisyon ve bankacılık hizmet gelirleri toplamının yüzde 5'ine karar para cezası uygulanacak. Kanuna aykırılık tekrarlanırsa ceza üç katına kadar arttırılabilecek.

İMZA YETKİSİ KALDIRILACAK

Mevcut kanunda bir bankanın emin şekilde çalışmasını tehlikeye atan banka yöneticilerinin imza yetkisi kalkıyor. Yeni düzenlemeyle, bankacılık sistemini tehlikeye düşürenlerin de imza yetkisi kalkacak. Bankacılık ürün ve hizmetlerinin sunumu, kredi kartı verilmesi gibi müşteriye ait özel bilgilerin paylaşılması şartına bağlanamayacak.

DOLANDIRICILIK ÖNLENECEK

Yasal izin almaksızın banka gibi faaliyet gösteren kurumların söz konusu işlemleri yurtdışında bulunan internet siteleri aracılığı ile gerçekleşmesi halinde bu sitelere erişim anında durdurulacak. İnternet dolandırıcılığının önü kapatılacak. Proje finansmanı teşvik edilecek.

ÖNLEM PLANI HAZIRLANACAK

Bankacılık sistemi için "önemli" olarak tanımlanan bankalara mali bünyelerini iyileştirmeleri için özel önlem planı hazırlama yükümlülüğü getirilecek. Bankalara müdahale şartlarının arasına kredi kalitesinin mali bünyeyi zayıflatabilecek şekilde bozulması kriteri de eklenecek. Mali durumu bozulan bankalara müdahale edilebilmesi için kanunda sayılanlardan en az 5 şartın gerçekleşmesi gerekecek. Mevcut düzenlemede ise bir veya bir kaç problemin ortaya çıkması halinde müdahale ediliyordu.

MERKEZ BANKASI

Merkez bankası; para politikalarından sorumlu olarak bir ülkenin ya da birliğin banka kurumudur. T.C. Merkez Bankası'nın sitesine de girerseniz dikkatinizi çekecek ilk şey; 'Fiyat istikrarının sürdürülmesi ve sağlanmasıdır.' yazısı olur. Bu en temel amaçlarındandır ve bunun dışında birçok amacı mevcuttur. Merkez bankası siyasi müdahalelerden uzak, yasalarla çalışan ve bağımsız olan bir yapıdır, öyle de olması gereklidir. Bu tür yapılaşmayı sağlayan ise ekonomileri gelişmiş, zengin ülke örnekleridir. T.C. Merkez Bankası da bunlara örnektir. Fakat dünya üzerinde bulunan bütün merkez bankaları bu şekilde değildir. Bazıları kamuya bazıları da özel mülkiyete aittir. Peki, T.C. Merkez Bankası görev ve fonksiyonları nelermiş, şimdi onlara bakalım..