ÜRÜN TESLİM EDİLMEDİ
Maliye ve Hazine Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu da, "Son bir yıl içerisinde bu 3 sayılı listedeki mallardan konsinyeye teslim ettiğini söyleyip ama incelemelerde konsinyeye teslim edilmediği ve kaçak olduğu ortaya çıkarılan yaklaşık 1 milyar lira civarında bir tutar elimizde mevcut" dedi. Konsinye satış; "malların mülkiyetinin devir edilmeksizin, diğer bir anlamı ile gönderilen malların mülkiyetinin satıcıda kalması kaydıyla, konsinye malı alan durumundaki kimseye verilmesi" olarak tanımlanıyor. Malın konsinyeye teslimi satıştan çok bir emanet işlemi niteliği taşıyor. Malın mülkiyeti, konsinye tarafından satılıncaya kadar konsinyatör üzerinde kalıyor. Malı gönderen tüccar veya işletmeye konsinyatör, malı satmak üzere teslim alan tüccar veya işletmeye de konsinye deniliyor.
TÜTÜN VE ALKOLDEN 83.4 MİLYAR ÖTV
Bu yıl 1 trilyon 101 milyar lira olarak hedeflenen bütçe gelirlerinde vergi gelirlerinin 922 milyar 744 milyon lira olması bekleniyor. ÖTV ve KDV'den 479.2 milyar lira gelir tahsil edilmesi hedefleniyor. ÖTV'den beklenen gelir hedefi 213.2 milyar, KDV'den de 265.5 milyar lira. Bu yıl tütün mamullerinden 65.5 milyar lira, alkol ürünlerinden 17.9 milyar lira gelir bekleniyor.
YAPILANDIRMADAN 16 MİLYARLIK TAHSİLAT
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, 7.8 milyon mükellefin 114 milyar liralık borcunun yapılandırıldığını belirterek, 6 Nisan itibariyle gerçekleşen tahsilatın 16 milyar olduğunu belirtti. Yavilioğlu, "Yapılandırılan alacağın yüzde 14'ü ödenmiş oldu. Kapsama giren borcun aslı ise 289 milyar civarında. SGK tarafında da 2.1 milyon başvuru alındı 101 milyar 663 milyon liralık alacak yapılandırıldı, 12 milyar civarında tahsilat gerçekleşti" dedi.