Fakat, bir kat maliki 2014 senesinden evvelce sahip bulunduğu ve kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen dairesini satmış ise, tapu harcını geri alabilir.
Yukarıda belirtiğimiz devre içerisinde gerçekleşen gayrimenkulün ilk alım satım prosedürü tamamlandıktan ileri 30 gün içerisinde alakalı vergi dairesine alttaki belgelerle eş güdümlü müracaat yapmalısınız.
Başvuru dilekçesi
Ödeme dekontu
Tapu fotokopisi
Riskli yapı muafiyet yazısı
Riskli yapı belgesi
Kat karşılığı inşaat yapımı sözleşmesi
Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
İlk alım satım prosedür tarihi üzerinden 30 günden çok vakit prosedürü ise "Geriye Dönük Tapu Harcı İadesi" alabilmek gerekir. "Geriye Dönük Tapu Harcı İadesi" amacıyla ve ilk 30 gün içerisinde yaptığınız müracaat reddedilmiş ise Gelir İdaresi Başkanlığına şikayet yolu ile müracaat yapmanız gerekir. Bu müracaat kapsamında Vergi Mahkemesine dava açılacaktır. Dava dilekçesine alttaki belgeler eklenmelidir, Takvim.com.tr haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.
Vergi Tahsil Alındısı
Tapu Fotokopisi
Riskli Yapı Belgesi
Riskli Yapı Muafiyet Belgesi
Kat karşılığı inşaat yapımı sözleşmesi
İş Takibini Sizin amacıyla Kim Takip Edebilir?
Tapu harcı iadesi müracaat ve takip prosedürleri avukatlar ya da mali müşavirler doğrultusundan gerçekleştirilmektedir. Avukatınız ya da mali müşavirinize vereceğiniz vekâletname ve ileteceğiniz lüzumlu evraklar ile müracaat takibini sağlayacaklardır.
Tapu Harç İadesi Alım Süresi Ne Kadardır?
Avukatınıza ya da mali müşavirinize yetki verdikten sonra izlenen sürecin tamamlanıp iadeyi alma süreciniz yaklaşık 1 yıl kadar sürebilmektedir.
Tapu Harç İadesi Alımı Zaman Aşımına Uğrar mı?
Tapu harcı iadesinden yararlanabilmek amacıyla, müracaat yapabilecek olan bütün bireylerin tapu satışının gerçekleştiği tarihten itibaren 5 sene içerisinde müracaat yapmaları gerekmektedir. Aksi durumda, vakit aşımı gerçekleşir ve bu haklarından yararlanamazlar.