İŞ FİKRİ OLANA 450 BİN TL: TÜBİTAK, girişimcilere 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı ile 450 bin liraya varan geri ödemesiz destek sağlıyor. Destek için çağrıya çıkılıyor. Bu alanda şu anda yeni bir çağrı da var. TÜBİTAK, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla 2022-2 BiGG Yeşil Büyüme Çağrısı açtı. Bu kapsamda iş fikri başvuruları 1 Ağustos'a kadar 63 uygulayıcı kuruluş tarafından alınacak. Çağrıya herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı ya da mezun gençler başvuru yapabilecek.
KOSGEB'DEN 3 FARKLI DESTEK: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında 3 farklı destek sağlıyor. Geleneksel Girişimci Destek Programı ile 65 bin, İleri Girişimci Destek Programı ile de 375 bin liraya kadar hibe destek veriliyor. Bu programlarda eğer girişimci genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakınıysa destek daha fazla oluyor. Bu desteklerden yararlanmak için KOSGEB'in online girişimcilik eğitimini tamamlamak ve hazırlanan projeyle başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru için çağrıya çıkılmıyor. Her iki program da her zaman başvuruya açık bulunuyor. Ayrıca başarılı iş planlarının hayata geçirilmesi için de girişimcilere İş Planı Ödülü Destek Programı ile 100 bin liraya varan destek veriliyor.
KADINLARA MİKROKREDİ GİRİŞİMCİLER için bir destek de Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından sağlanıyor. Kendi işini kurup el emeğiyle üretim yaparak ailesine destek olmak isteyen kadınlar için Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, teminatsız, kefaletsiz kredi imkanı sunuyor. Kredi 1 yıllık olup, haftalık taksitlerle 48 haftada geri alınıyor. Faiz uygulanmıyor. Mikro kredi için bir iş fikri olan ve 5 kadından oluşan bir grup oluşturmak gerekiyor. Ayrıca bazı belediyelerin ve özel sektör firmalarının da girişimcilere yönelik programları bulunuyor.