İşte Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör'un bugünkü köşe yazısının tamamı:
Bende yarattığı izlenim aynen başlıktaki gibi... Bir internet sitesi yok.
Giriyorsunuz "yapım aşamasında" yazıyor. Kuruluş amacı "eğitim, tarih, kültür, bilim, sanat, sportif alanlar" deniyor.
Ama denizde arama yapıyor.
Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde kurduğu vakıftan söz ediyorum. Hani ortak yayında Binali Yıldırım "Batı...." dediğinde laf cambazlığıyla konuyu kapattılar ya... İşte o vakıf...
Kısa adı Batı İstanbul Vakfı. (Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı) 2018'de 100 bin TL mal beyanıyla kuruldu.
Vakfın kurucuları Ekrem Bey ve yakınları...
İlk sırada Süleyman Çelebi var. Kendisi, Atatürk'ün kurduğu CHP'yi terör örgütlerinin çizgisiyle birleştirmeye çalışan 10 Aralıkçılar Hareketi'nin abilerinden...
İkinci sırada Necati Özkan ismi dikkat çekiyor.
Biliyorsunuz, İmamoğlu'nun dibinden ayrılmayan bir isim. İmajcısı, reklamcısı, danışmanı her şeyi... Kendisiyle ilgili yazacak epeyce malzeme var. Benim en çok dikkatimi çeken meselesi Kara Harp Okulu geçmişi ve oradan niye ayrıldığı...
Üçüncü sırada yine eski bir Kara Harp Okulu mezunu İsmail Doğan Subaşı bulunuyor. Avukat Subaşı, Beylikdüzü Belediyesi'nde meclis üyesiydi. Kendisi, alevli tartışmalarda canhıraş İmamoğlu'nu savunmasıyla aklımda kalmış bir isim.
Sağda solda "İstanbul'u onların sayesinde kazandık, HDP'lilere verdiğimiz sözleri tutmak zorundayız" diye konuşan Subaşı'nın adını Genelkurmay'daki internet andıcı davasında Mehmet Ersöz'ün avukatlığını yaptığı günlerden hatırlarsınız.
Gelelim diğer kuruculara...
CHP adayının hemşehrisi Fatih Keleş... A Takımı'ndan... Belediyeden iş alan her şirket onu iyi tanır.
Cengiz Özkarabekir... Trabzonlu belgeselci... Bugün TV FETÖ'nün finansörü Akın İpek'in elindeyken oradaydı, kayyum gelince işsiz kaldı, İmamoğlu elinden tuttu. Belediyeden tanıtım filmleri, kitapları vs adı altında paravan şirketler üzerinden epeyce ihale aldı. Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği Başkanı Erhan Bayladı, Belediye Başkanı Mehmet Çalık ile Bizimkent A.Ş.'nin Başkanı Haluk Karataş da vakıfta...
Vakfın adını birkaç kez belediyenin kültür- sanat işlerini organize ederken duydum.
Sonradan ortaya çıktı ki, asıl faaliyeti Koç Üniversitesi ve marina şirketiyle denizde arama yapmakmış...
Batık mı arıyorlar gömü mü bilemem.
Ama herkes işi çöp toplamak, mahallenin suyuyla ilgilenmek, kaldırım döşemek olan bir belediye başkanı ve avanesinin gizemli vakfını merak ediyor?
Acaba orada burada diğer vakıflara iftiralar sallayan Ekrem İmamoğlu'nun vakfı temiz mi kirli mi? Hangi kategoriye girer!
HAYALET VAKFIN İZİ SÜRÜLDÜ
Cumhur İttifakı İBB adayı Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz pazar günü katıldığı programda Ekrem İmamoğlu'na sorduğu Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı'nın izi sürüldü. Akşam'ın haberine göre İmamoğlu, kendisine yakın partili meclis üyeleri ve belediyeye iş yapan yakın dostlarıyla 2018 Haziran ayında Batı İstanbul Vakfı'nı kurdu.
Vakfın faaliyetleri eğitim, tarih, kültür, bilim, sanat ve sportif alanlar olarak belirlendi. Mal varlığı nakit 100 bin TL olarak kayıt altına alınan vakfın CHP'li Meclis üyeleri Haluk Karataş, Fatih Keleş, İsmail Doğan Subaşı ve İmamoğlu'nun danışmanı Cengiz Özkarabekir'in yönetim kurulu üyesi olduğu vakfın kurucuları arasında, CHP İstanbul eski milletvekili Süleyman Çelebi, başkan danışmanı Erhan Bayladı, Mehmet Çalık ve CHP'nin seçim kampanyalarını yürüten Necati Özkan da yer alıyor. İmamoğlu'nun başkanı olduğu Batı İstanbul Vakfı ile ilgili internette araştırma yaptığınızda hiç bir bilgiye rastlanmıyor.
HİÇBİR İLETİŞİM YOK
Vakfın internet adresi yapım aşamasında. Merkezi ise İmamoğlu'nun Beykonakları'nda bulunan eski evi. İletişim numarası olarak gösterilen numara 0539 791 1... Onu da açan yok.
ARAŞTIRMA TEKNESİ YAPIYORUZ
Vakıf yöneticilerinden eski CHP'li vekil Süleyman Çelebi, "Vakıfta aktif görevlerim var. Bir sürü şey yapıyoruz. Tarih araştırmaları yapıyoruz. Belediye ile bağlantılı olup olmadığını bilmiyorum ama çalışmalarımız bağışlarla yapılıyor" dedi. İmamoğlu vakıfla ilgili yaptığı konumasında "Büyükçekmece'de 8 batık bulundu. Batı İstanbul Vakfı'nı da bu amaçla kurduk. Vakfın önceliği tarih ve araştırma. Ayrıca Marina'nın desteği ile sualtı araştırmalarına önderlik yapacak 19 metrelik bir araştırma teknesi yapılıyor" demişti. Ancak bu açıklamadan sonra bulunan batıklar ne oldu, hiçbir bilgi yok.
GÜVENLİĞİN HABERİ OLMAZ MI?
Vakfın resmi kayıtlardaki adresi olan İmamoğlu'nun Beykonakları'ndaki evinin bulunduğu yere gidildi. Güvenlik görevlileri ise "böyle bir yer yok" yanıtını verdi.