Önlisans 55, 56, 57, 58, 59 KPSS ile memur alımı yapan yerler! KPSS 55, 56, 57, 58, 59 puanla nereye girilir?

Ön Lisans 55, 56, 57, 58, 59 KPSS ile memur alımı yapan yerler arama motorlarında sorgulanıyor. KPSS önlisans sonuçları açıklandı. 26 Kasım tarihinde açıklanan sonuçlara ÖSYM üzerinden erişilebiliyor. Memur olmak isteyen binlerce adayın giriş yaptığı sınavın ardından en çok merak edilen konu ise kaç puanla nereye girileceği oldu. Peki, KPSS 55, 56, 57, 58, 59 puanla nereye girilir? Önlisans 55, 56, 57, 58, 59 KPSS ile memur alımı yapan yerler hangileri? İşte detaylar…

Giriş Tarihi :26 Kasım 2020 , 10:34 Güncelleme Tarihi :26 Kasım 2020 , 10:34
Önlisans 55, 56, 57, 58, 59 KPSS ile memur alımı yapan yerler! KPSS 55, 56, 57, 58, 59 puanla nereye girilir?

İÇİNDEKİLER

KPSS 55, 56, 57, 58, 59 puanla nereye girilir? Önlisans 55, 56, 57, 58, 59 KPSS ile memur alımı yapan yerler hangileri sorusuna yanıt aranıyor. KPSS önlisans sonuçlarının duyurulmasının ardından kaç puanla hangi kuruma giriş yapılabileceği merak edilmeye başlandı. Sınav sonucuna göre KPSS 55, 56, 57, 58, 59 puanla nereye girilir? İşte, KPSS önlisans puanlarıyla memur alımı yapan yerler!

KPSS ÖN LİSANS ATAMA TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tarla Bitkileri ve Bahçe Tarımı bölümleri atama taban puanı Kırklareli TMO anbar memuru kadrosu için 77,117 puanda kalmıştır.

Elektrik bölümü atama taban puanı Hakkari DHMİ tekniker kadrosu için 86,764 puanda kalmıştır.

Makine bölümü atama taban puanı Kırıkkale MKE tekniker kadrosu için 82,730 puanda kalmıştır.

Bilgisayar Proğramcılığı bölümü atama taban puanı Yozgat TMO memur kadrosu için 84,902 puanda kalmıştır.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü atama taban puanı Afyonkarahisar TMO itfaiyeci kadrosu için 85,879 puanda kalmıştır.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü atama taban puanı Rize Çay İşletmeleri anbar memuru kadrosu için 84,692 puanda kalmıştır.

MEMUR OLMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ?

ÖSYM tarafından yayınlanacak tercih kılavuzunun ardından alımlarla ilgili detaylar belli olacak. Merkezi yerleştirmelerde herhangi bir baraj puanı bulunmuyor ama kurumlar alımlarda genellikle 70 puan altına düşmüyorlar. Atamalar ve tercihlerle ilgili değişken bir yapı olmakta birlikte yüksek puan alan adaylar atanamazken diğer kriterlere göre daha düşük puana sahip bir adayda atanabiliyor.

MEMUR NASIL OLUNUR?

Herhalde şimdiye kadar "Memur ol, daha rahat bir yaşantın olsun." ya da " Memur ol iş kaygın olmasın, düzenli maaşın yatsın." Gibi sözleri duymayanınız yoktur. Çünkü ülkemizde memurluk garanti bir meslek olarak görülmekte ve akabinde devlet güvencesi altında tutulduğu için de oldukça çok tercih edilmektedir. Hali hazırda memur olarak çalışan kişilerin sayısına baktığımızda bu durumu da desteklediğini görmekteyiz.

Devlet memuru olmak için kişilerden genel ve özel şartlar talep edilmektedir. Öncelikle bir kişinin devlet memuru olabilmesi için kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Bunun dışında devlet memuru olacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Geçmiş senelerde bu konuda bir üst yaş sınırı da bulunmaktaydı. Ancak artık her yaştan kimse devlet memuru olabilir. Bu husus kurumlara bağlıdır. Kimi kurum 30 yaşını doldurmuş olmamak, kimi kurum 40 yaş, kimi kurum da 65 yaşına kadar olan kişileri memur olarak görevlendirebilmektedir.

Devlet memuru olarak görev almak için belli bir eğitim şartı da bulunmaktadır. En az ortaöğretim mezunu kimseler devlet memuru olarak görev alabilmektedirler.

Devlet memuru olarak görev alacak olan kişilerin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler devlet memuru olarak görev alabilirler. Devlet memuru olmak için öncelikle yazımızda da bahsettiğimiz gibi ilk olarak öğreniminizi tamamlamanız gerekmektedir. Yani en az ortaöğretim mezunu olmanız gerekir.

Akabinde her sene yapılmakta olan KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmalı ve gerekli puanı almalısınız. Bundan sonra da memur kadrolarına başvuru yapmalısınız. Şayet puanınız yeterli ve memur olmaya herhangi bir engeliniz bulunmuyorsa memur olarak görev alabilirsiniz.

KPSS ORTAÖĞRETİM/ÖN LİSANS NEDİR?

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte yaklaşık 150 sınav merkezinde yapılmaktadır. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için sabah, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de öğleden sonra başlatılmaktadır.

Önlisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin : 2016,2018,2020, 2022 gibi. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir.