Kayda geçenlerden birinin Türk ve Müslüman, birinin Suriye kökenli, ikisinin Rum kökenli Hristiyan olduğu anlaşılıyordu. Listede geriye kalan 22 erkeğin Bağdat asıllı Museviler olduğu görülüyordu. İngiltere'nin listelediği Osmanlı tebaası "Osmanlı pasaportu taşıyanlar" noktasında toplanmıştı. İşte bu listede Sassoon Ailesi'nin fertleri de yer alıyordu.
Aileyle ilgili "Bağdat'tan yola çıkarak önce Hindistan ve sonra da Uzak Doğu'nun çeşitli ülkelerine ticari kollarla dağıldılar. Kendilerine ait şirket kurdular" şeklinde bir ifade yazılıydı. İngiliz yönetiminin yürüttüğü istihbaratta göze çarpan Sassoon şirketi ve Sassoon adını taşıyan Museviler hakkında çok detaylı çalışmalar yapılmıştı.
Salih Sassoon, zengin bir işadamı, Osmanlı Valisi Ahmed Paşa'nın baş haznedarı ve şehrin Yahudi cemaatinin başkanıydı. Sassoon Ailesi, Iraklı Yahudilerdi. Annesi Amam Gabbai idi. İbranice'de geleneksel bir eğitimin ardından Sassoon, 1818'de Hannah Joseph ile evlendi.
1826'da ölmeden önce iki oğlu ve iki kızı oldu. İki yıl sonra (1812'de doğan ve 1886'da ölen) Farha Hyeem ile evlendi. Çiftin altı oğlu ve üç kızı vardı. David gençliğinde Osmanlı'nın yerel yöneticileriyle kavga edip Hindistan'a Bombay'a kaçtı. Bağdadi Yahudilerinin oraya göç etmesinden sonra Bombay'daki (şimdi Mumbai) Yahudi cemaatinin lideri oldu.
Sassoon, 1832'den sonra Bombay'da ticaret yapıyordu. Başlangıçta İngiliz tekstil firmaları ile Basra Körfezi emtia tüccarları arasında aracı olarak hareket ediyordu ve ardından değerli liman mülklerine yatırım yapıyordu. Doğu Hindistan Kumpanyası, Çin-Hint afyon ticaretini yönetirken Sassoonlar da devreye girdi. Sassoon Çin'in ilk Yahudi tüccarı oldu.