Arap köftesi nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli cacıklı Arap köftesi tarifi, malzemeleri!

Televizyonların yemek programlarını yakından takip eden izleyiciler Arap köftesi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Programlarda yapılan lezzetlerin görüntüsünün yanı sıra malzemeleri ve tarifinin kolay olup olmadığına da önem veriliyor. Peki pratik ve lezzetli cacıklı Arap köftesi tarifi nedir? Malzemeleri neler? Tadı damaklarda kalacak olan Arap köftesi tarifini haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi :24 Şubat 2021 , 18:23 Güncelleme Tarihi :24 Şubat 2021 , 18:23
Arap köftesi nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli cacıklı Arap köftesi tarifi, malzemeleri!

İÇİNDEKİLER

Arap köftesi nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli cacıklı Arap köftesi tarifi, malzemeleri neler? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden sıklıkla sorgulanıyor. Yöresel yemeklerden biridir ve Gaziantep'in meşhur lezzetidir. Evde tarifi deneyerek sevdiklerine tattırmak isteyen izleyiciler cacıklı arap köftesinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Siz de haberimizdeki tarifi uygulayabilir ve tadı damaklarda kalacak bu yöresel lezzeti sevdiklerinize tattırabilirsiniz.

PRATİK VE LEZZETLİ CACIKLI ARAP KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı kadar un
1 adet yumurta
Su
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
Pul biber

Kızartmak İçin;
Sıvı yağ
Cacığı için;

Yarım kg ıspanak
Yoğurt
Sarımsak

Yapılışı:
Öncelikle, bulguru yaklaşık 1 su bardağı suyla ıslayın.
Şişen bulgura salça, baharatlar ve yumurta ekleyin.
Biraz yoğurunca ununu da ekleyip, dağılmayacak bir kıvam elde edin.
Hazır olan köfteyi, bilye boyutunda yuvarlayın. Bir köşede beklesin.
Sıra cacığını hazırlamaya geldi. Cacığı için, ıspanakları güzelce yıkayın.
Saplarını koparıp, kaynar suyun içine atın.
Yumuşayınca yaklaşık 5 dk kadar bekletip, suyunu süzün.
İnce doğrayın ve sarımsaklı yoğurt yapıp, karıştırın.
Tuzunu atmayı unutmayın.
Kenarda beklettiğimiz köftelerimizi, kızgın yağda kızartalım.
Son olarak yağını süzüp, bir servis tabağına aldığımız cacığımızın üzerine koyalım. Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.