SON DAKİKA: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Yatırımlarımızın GSYH'ye etkisi 395 milyar dolar

Son dakika haberleri... CHP'nin ısrarla sürdürdüğü "128 milyar dolar nerede?" algısı bir yana hükümet üst üste yatırımlara devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yatırımlarla ilgili "Toplam 1 trilyon 86 milyarTL olarak gerçekleşen yatırımlarımızın GSYH'ye 395 milyar dolar etkisi oldu." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi :26 Nisan 2021 , 10:27 Güncelleme Tarihi :26 Nisan 2021 , 12:13
SON DAKİKA: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Yatırımlarımızın GSYH’ye etkisi 395 milyar dolar

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Boğaziçi Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmza Törenine katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve altyapı yatırımlarımız, yaptığımız ve devam eden projelerimizle birlikte toplam 1 trilyon 555 milyar TL'ye ulaşacak." ifadelerini kullandı. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları "128 Milyar dolar nerede?" yalanı ile toplumu kandırıp algı operasyonlarına soyunan CHP'ye adete bir tokat oldu.

6 KÖPRÜ VE 2 BARAJ YAPILACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün yapımına haziran sonunda başlanacağını, her biri 350 milyon dolardan 6 köprü yapılacağını söyledi. Kanal İstanbul üzerine yapılacak köprülerin maliyetinin 140 milyar TL olduğunu iddialarını reddeden Bakan Karaismailoğlu, "Köprülerin bir tanesinin maliyeti 350 milyon dolar, bunun hesabını bilen biri bu iddiaları söylemez. Önümüzdeki 100 yılı planlayan bir ülke olarak lojistik hareketleri, gemilerin hareketliliği var... Bu proje kaçınılmazdır. Dünya ekonomisinde ilk 10'a oynayan Türkiye'de böyle mega projeler yapmak zorundayız. Türkiye dünyanın lojistik merkezi niye olmasın?" diye konuştu.

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısının azaldığını belirten Karaismailoğlu, "İstanbul Boğazı'ndan şu anda 43 bin gemi geçiyor. Önceden 50 binin üzerinde gemi geçiyordu. Tabii gemi sayıları düştü ama gemi hacimleri çok büyüdü ve yük miktarı arttı. Tehlikeli madde geçişleri de yükseldi. Şu an dünyada 12 milyar ton yük taşınıyor.

Bunların yüzde 90'ı deniz yolu ile taşınıyor. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde bunun 35 milyar tona çıkması bekleniyor. Kuzey ve Güney ülkelerindeki üretim ve tüketimin artması ile Türkiye üzerinden gemi geçişleri artacak. Mesela, Süveyş Kanalı 19 bin geçirerek 3.6 milyar dolar kâr elde ediyor. Bunun 2 katından fazla olan İstanbul Boğazı'yla mukayese edilemeyecek kadar düşük" dedi..