Faz-2 çalışmasını önümüzdeki günlerde tamamlamayı hedefliyoruz. Faz-3 çalışmasına VLP aşı adayımızın Delta varyantına karşı tasarım içerecek şekilde dâhil edilmesini sağlayacağız. VLP aşı adayımızın bir özelliği de Varyantlara karşı hızlı bir şekilde uyarlanabilen bir teknolojiye sahip olması. Bu kapsamda VLP aşı adayımızın yeni ortaya çıkabilecek varyantlara karşı hızlı bir şekilde uyarlanabilmesinin hem ülkemiz hem de dünya için çok önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
YÜKSEK ANTİKOR İÇİN İLERİ TASARIM
Klinik aşamaya geçen 2. aşı adayının da yenilikçi inaktif aşı adayı olduğunu bildiren Mandal, "Faz-1 çalışmaları Ankara Şehir Hastanesi'nde 25 Nisan 2021 tarihinde başladı. Yenilikçi inaktif aşı adayımız da geleneksel aşı teknolojisi olan diğer inaktif aşı adaylarından farklıdır. Bu aşıda, inaktif aşılarda kullanılan adjuvantına yenilikçi bir adjuvant eklenerek daha yüksek antikor yanıtının elde edilebilmesi için ileri bir tasarım kullanılıyor."
"Klinik aşamaya geçmesi beklenen bir diğer aşı adayımız da adenovirüs aşı adayıdır. Önemli bir yetkinliği temsil eden TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu'nun diğer aşı adayları olan DNA, rekombinant Spike, ASC zerrecik teknolojisi aşı adayı ve mRNA aşı adaylarının süreçleri de hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor" dedi.