Berat Albayrak'ı linç eden harici bedhahların sinsi saldırısı bir kez daha deşifre oldu: Ya içerdeki beyinsiz gevşekler!

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kaleme aldığı ve Türkiye'nin enerjiden ekonomiye tam bağımsızlığını anlatan "Burası Çok Önemli" kitabı sonrası ekonomide yakalanan başarıları yarım ağız da olsa itiraf eden birtakım muhaliflerin haricinde saldırılarına hız kesmeden devam edenler de var. Yakaladığı başarılı grafiğe rağmen Albayrak'ın maruz kaldığı lince dikkat çeken Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, "Babacan döneminde 2010'da 49 milyar dolar, 2011'de 77 milyar dolar, 2012'de 48 milyar dolar, 2013'te 65 milyar dolar cari açık verdik. Berat Albayrak döneminde 2019'da 1.6 milyar CARİ FAZLA verdik. Sadece "cari fazla vermek" bile "harici bedhahların" olanca saldırısını açıklamaya yeter." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi :31 Mayıs 2022 , 08:39 Güncelleme Tarihi :31 Mayıs 2022 , 09:13
Berat Albayrak’ı linç eden harici bedhahların sinsi saldırısı bir kez daha deşifre oldu: Ya içerdeki beyinsiz gevşekler!

İÇİNDEKİLER

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görev yaptığı süreçte yapılan finans saldırılara rağmen ekonomide yakalanan başarı yıllar sonra bile birçok ekonomisti şaşırtmıştı. Albayrak'ın kaleme aldığı, "Burası Çok Önemli" kitabından sonra ekonomide yakalanan başarıları yarım ağız da olsa itiraf eden birtakım muhaliflerin haricinde saldırılarına hız kesmeden devam edenler de var.

Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi Salih Tuna, "Sayın Berat Albayrak bütün bu finans saldırılarını püskürtmüş, bedelini de sistemli bir lince maruz kalarak ödemişti. Berat Albayrak döneminde 2019'da 1.6 milyar CARİ FAZLA verdik. Sadece "cari fazla vermek" bile "harici bedhahların" olanca saldırısını açıklamaya yeter. Peki, dahili bedhahların yani içerdeki gevşeklerin, kalplerinde hastalık olanların, mürailerin, velhasıl, beyinsizlerin sinsice saldırılarını açıklamaya yeter mi?" ifadelerini kullandı.

İşte Tuna'nın bugünkü yazısı;

Merhume Ayşe Şasa bir defasında "Herkes geleceğe doğru hayal kurar, bense geçmişe doğru" demişti.
Pandemiden sonra bendeki hâl de enikonu böyle.
"Geçmiş zamanın peşindeyim", piyasada işim kalmadı. Geçen gün Akif Emre'yle 81'de kaldığımız evin önünde buldum kendimi. Bir köşede durdum baktım, baktım...
Eskiden de nostalji müptelasıydım ama bu hâl başka!
12 Eylül öncesi henüz 13-15 yaşlarındayken duvara yazdığım "DGM'ler bizi susturamaz" yazısını yıllar sonra görünce çok heyecanlanmıştım. Fakat sırf bu yazıyı görmek için de kalkıp memlekete gitmezdim.
Şimdi öyle mi ya!
"Yaklaşık 30 yıl önce Avrupa'da tiyatro turnesi yaptığımız kimi yerlerdeki duvar yazılarımız hâlâ duruyor mu acaba?" sorusuna cevap bulmak için yurtdışına çıkmak isterim. Evet, sırf bu nedenle; başka hiçbir yeri ne görmek istiyorum ne de merak ediyorum!

Her vesileyle düne yolculuk yapıyorum... Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ birkaç gün evvel bankacılık sektöründe sermaye gelirlerinin yüzde 40'larda, enflasyonun ise yüzde 70'lerde olduğunu, bunun sürdürülebilir olmadığını belirtti ya ben yine düne gittim.
Ahmet Kekeç'le buluşma noktalarımızdan birinde tanık olduğumuz çok ilginç bir "ticari zekâyı" hatırladım.
Anlatacağım fakat öncelikle Garanti BBVA Genel Müdürü'nün ne demek istediğini herkesin anlayacağı bir dille vuzuha kavuşturalım.
Şunu diyor: "Parayı 40 TL'den satıyorum ama bunun bana maliyeti 70 TL, bunu sürdüremem, batarım!.."
Diyebilirsiniz ki "Batsın, daha beter olsun! Hatta, tüm bankaların canı cehenneme!"


Bununla da yetinmez, Brecht'in "Banka kurmanın yanında banka soymak nedir ki?" sözünü de hatırlatabilirsiniz.
Gelgelelim, bankalar batınca sistem de batar, onu ne yapacağız? (Sistem de yerel değil, küresel dünya sistemi. Kapitalist dünya sistemine karşı çıkmak yetmiyor. Küffarın hepsine karşıyız ama önceliklerimiz var. "Denge politikası" da nihayetinde bundan/ilm-i siyasetten neşet etmiyor mu?)
Neyse, "anlatacağıma" döneyim: Ahmet Kekeç'le buluşma noktalarımızdan biri dediğim, kebapçıdan bozma merhum Hüseyin Kartal'ın kitabeviydi.
Bir gün baktık, "Kitaplarda yüzde 80 indirim" yazıyor! "Hüseyin abi tahliye mi ediyorsun?" dedim. "Ne alakası var!" dedi. Ahmet kendine özgü o muzip gülümsemeyle, "Abi yayınevlerinden yüzde kaçla alıyorsun bu kitapları?" dedi. "Değişiyor; yüzde 30, yüzde 40 arasında..." dedi. "Yüzde 50 zararına satıp nasıl kazanacaksın abi?" demeye kalmadı, "Siz anlamazsınız oğlum" diye kestirip attı.
Biz de naçar, "Bize indirimsiz satarsan alırız..." dedik.
Hep birlikte güldük!
Ahmet Kekeç, Hüseyin abimizin vefatının ardından yazdığı yazıda, "Takılmalarımıza katlanırdı. Mukabil takılmalarıyla canımızı sıkardı. Daha doğrusu, 'canımız sıkılmış gibi' yapardık. Oyunumuzu fark edince kızar, içinde 'ulan' geçen cümlelerle saydırırdı" demişti.
İkisi de yok şimdi. Nasıl özlüyorum, anlatamam!


Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ'un mezkûr sözü "uyarıcılık" bakımından bana, İş Bankası Genel Müdürü Bali'nin, "1992'den beri birçok krizi izledim, ben böyle döviz saldırısı görmedim" şeklinde özetleyeceğimiz 2018'deki konuşmasını çağrıştırdı.
Sayın Berat Albayrak bütün bu finans saldırılarını püskürtmüş, bedelini de sistemli bir lince maruz kalarak ödemişti.
Fatih Erbakan'ın da belirttiği gibi onca operasyona ve pandemi koşullarına rağmen yüzde 25'lerde devraldığı enflasyonu yüzde 11 seviyelerinde tutmayı başarmıştı.

Yine hatırlatayım: Babacan döneminde 2010'da 49 milyar dolar, 2011'de 77 milyar dolar, 2012'de 48 milyar dolar, 2013'te 65 milyar dolar cari açık verdik. Berat Albayrak döneminde 2019'da 1.6 milyar CARİ FAZLA verdik. Sadece "cari fazla vermek" bile "harici bedhahların" olanca saldırısını açıklamaya yeter.
Peki, dahili bedhahların yani içerdeki gevşeklerin, kalplerinde hastalık olanların, mürailerin, velhasıl, beyinsizlerin sinsice saldırılarını açıklamaya yeter mi?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN