Başkan Erdoğan petrol müjdesi sonrası gençlere seslendi: "Gelin birlikte bakalım"

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün açıkladığı petrol müjdesiyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gençlere seslenen Erdoğan, "Peki bugünlere nasıl ulaştık? Gelin birlikte bakalım" diyerek bugünlere nasıl gelindiğini anlattı. Terör örgütü PKK'nın emperyalistler tarafından nasıl kullanıldığını anlatan Erdoğan, "Emperyalist güçlerin bölücü örgüte ve Suriye'deki uzantılarına onca silahı niçin verdiğini; ülkemizi bir terör koridoruyla niçin kuşatmak istediklerini artık daha iyi kavrıyoruz." dedi. Başkan Erdoğan'ın petrol müjdesi sonrası yaptığı açıklamalar terör örgütü PKK elebaşlarının 14 Mayıs seçimlerine neden ölüm kalım meselesi olarak baktığı bir kez daha anlaşıldı.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2023, 09:30 Güncelleme Tarihi 03 Mayıs 2023, 10:20
Başkan Erdoğan petrol müjdesi sonrası gençlere seslendi: Gelin birlikte bakalım

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün açıkladığı petrol müjdesiyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.


BAŞKAN ERDOĞAN PETROL MÜJDESİ SONRASI GENÇLERE SESLENDİ | VİDEO İZLE

Gençlere seslenen Erdoğan, "Peki bugünlere nasıl ulaştık? Gelin birlikte bakalım" diyerek bugünlere nasıl gelindiğini anlattı.



İşte Başkan Erdoğan'ın o paylaşımı:

Sevgili Gençler,

Dün tarihimizin en büyük petrol rezervini Cudi Gabar'da keşfetmenin sevincini milletimizle paylaştık.

Bir dönem teröristlerin gezdiği dağlarımızdan artık yüreklerimizi yakan haberler değil, müjdeler geliyor.

Peki bugünlere nasıl ulaştık? Gelin birlikte bakalım

Türkiye, dünyanın en büyük petrol yataklarına sahip stratejik önemde bir bölgede yer alıyor.

Ancak hemen yanı başında petrol ve gaz fışkıran ülkemiz, bu coğrafyanın zenginliklerinden yıllarca istifade edemedi, ettirilmedi.

Yıllar önce Merhum Raif Karadağ'ın "Petrol Fırtınası" adlı eserinde, ülkemizin bu kaynaklardan niçin dışlandığı cesaretle anlatılmıştır.

Bugünkü başarılarımızı incelediğimizde, bölücü terörden darbeler ve sokak olaylarına kadar Türkiye'ye saplanan hançerlerin gerisindeki sebepleri çok net görebiliyoruz.

Meğer topraklarımızdan petrol çıkmaması için terör örgütüyle, siyasi istikrarsızlıklarla, küresel şirketlerle elimiz, ayağımız bağlanmış…

Emperyalist güçlerin bölücü örgüte ve Suriye'deki uzantılarına onca silahı niçin verdiğini; ülkemizi bir terör koridoruyla niçin kuşatmak istediklerini artık daha iyi kavrıyoruz.

Ortada hiçbir sebep yokken niçin birilerinin terörle mücadelede en önemli gücümüz olan İHA'ları, SİHA'ları ve bunları üreten firmalarımızı hedef aldığını artık çok daha iyi anlıyoruz.

Bunların hepsi Türkiye'yi enerji yarışının dışında tutmayı amaçlayanların birer oyunundan ibarettir.

Biz yaptığımız hamlelerle işte bu oyunu, işte bu kirli tezgâhı bozuyoruz.

Terör örgütlerinin başını sınırlarımız içinde ve ötesinde ezerek, milletimizin ayağına vurulan zincirleri de kırıyoruz.

Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi kullanmamızın önüne geçecek herkesin hakkından gelecek, her engeli aşacağız.

Bunu da inşallah sizin için, sizlerle birlikte başaracağız.

PKK ELEBAŞLARI 14 MAYIS'I NEDEN ÖLÜM KALIM MESELESİ OLARAK GÖRDÜĞÜ BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI
Başkan Erdoğan'ın petrol müjdesi sonrası yaptığı açıklamalar terör örgütü PKK elebaşlarının 14 Mayıs seçimlerine neden ölüm kalım meselesi olarak baktığı bir kez daha anlaşıldı. Emperyalist güçlerin bölgedeki kirli çıkarları için kullandığı terör örgütü PKK 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaması durumunda iç savaş tehdidinde bulunmuştu. Zira seçimi AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın kazanması durumunda çökme noktasına gelen terör örgütü PKK'nın ve böylece petrol çıkarılmasına terör yoluyla engel olan emperyalistlerin etkisi ortadan kalkacak.

180 BİN VARİLE ULAŞMASI BEKLENİYOR
2022'de 80 bin varil olan Türkiye'nin günlük petrol üretiminin, Cudi Gabar'daki keşifle 100 bin artarak 180 bin varile ulaşması hedefleniyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör belasını Türkiye'nin gündeminden muhakkak çıkartacağız. Ülkemizin yer altı ve yer üstü zenginliklerini milletimizin emrine vermemizin önüne geçecek herkesin hakkından gelecek, her engeli aşacağız." dedi.

Başkan Erdoğan, Kılıçarslan Meydanı'nda düzenlenen "Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"nde konuştu.

Türkiye'nin enerji rekabetinin dışına itilmesine rıza göstermeyeceklerini belirten Erdoğan, milletin ve Kıbrıs Türklerinin haklarının yenilmesine izin vermeyeceklerini, emperyalistlerin taşeronları olan terör örgütlerinin yer altı, yer üstü kaynaklarıyla aralarına girmesine müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Konya'ya inancının tam olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Terör belasını Türkiye'nin gündeminden muhakkak çıkartacağız. Ülkemizin yer altı ve yer üstü zenginliklerini milletimizin emrine vermemizin önüne geçecek herkesin hakkından gelecek, her engeli aşacağız. Türkiye Yüzyılı işte bu müjdenin adıdır, işte bu azmin sembolüdür. Konya, özellikle bu mücadelede bizimle beraber misin? Konya, bu yolda bizimle misin? Konya, bu inşa ve ihya hareketinde bizimle misin? Ben size inanıyorum, ben sizlere güveniyorum. Bu sandıkları 14 Mayıs'ta patlatacağınızdan hiç şüphem yok." diye konuştu.

Herkes için dünyanın fani olduğunu, yarının ne olacağını kimsenin bilmediğini dile getiren Erdoğan, emri hak vaki olana kadar amacının milletine aşkla hizmet etmek olduğunu söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN