Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde 11 sularında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, deprem Bursa'nıun Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığında ve 8,98 kilometre derinliğinde oluştu.
HANGİ İLLERDE HİSSEDİLDİ?
Bursa'nın yanı sıra çevre illerle İstanbul, İzmir ve Tekirdağ'da da hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar Bursa'da sokaklara çıktı.
"BU İŞİN ŞAKASI YOK"
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Küçük ölçekli artçılar olabilir. Bunları olağan karşılamak gerekiyor. Her an 5 ve 5.5 buçuk üzerinde deprem üretmeye sahip faylar var. Kırılmayı bekleyen faylar bekler. Vatandaşlarımızın buna karşı hazırlıklı olması gerekiyor." dedi.
Tatar sözlerini şöyle sürdürdü:
Şehirlerimizi dönüştürmemiz gerekiyor. Bu işin şakası yok. Vatandaşlarımızın bu bilince bir an önce ulaşması gerekiyor. Bu dönüşüm acilen gerçekleşmeli. Bunları dönüştürmediğimiz sürece bizim yaptığımız şeyin bir anlamı olmuyor. Çok sayıda sensörler Marmara'nın içinde sismik hareketliliği izliyor. Topyekün bir seferberliği ihtiyaç. Marmara'nın değişik yerlerinde hissedeceğimiz depremler olabilir, faylar var. Haklımızı ve devletimize büyük görevler düşüyor.
BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİN HABERCİSİ Mİ?
Marmara Denizi'nde meydana gelen ve İstanbul'un da şiddetli bir şekilde hissettiği deprem, "Büyük İstanbul depreminin habercisi mi" sorularını akıllara getirdi.
Öte yandan deprem uzmanları da birçok ilin hissettiği söz konusu deprem hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"BÖLGEDE ÇOK SAYIDA FAY KOLU VAR"
Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen depremle ilgili şu ifadeleri kullandı:
Bu jeolojik yapıya bağlı depremler binlerce bazıları on binlerce yılda bir deprem üretir. Bu tamamen bölgenin jeolojik yapısıyla ilgili bir durum. Gemlik körfezi'nde geçmişte de depremler oldu. Bandırma'dan uzanan hat boyunca önemli depremler var.