Sırp çete lideri Jovan Vukotic cinayetini GPS çözecek! Dikkat çeken 60 saniye detayı

İstanbul Sarıyer’de Sırp çete lideri Jovan Vukotiç’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada GPS raporu mahkemeye ulaştı. Raporda GPS cihazının 60 saniyede yerleştirilip kapatılabilir olduğu ifade edildi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :22 Nisan 2024 , 17:05 Güncelleme Tarihi :22 Nisan 2024 , 17:42
Sırp çete lideri Jovan Vukotic cinayetini GPS çözecek! Dikkat çeken 60 saniye detayı

İÇİNDEKİLER

Sırp suç örgütü elebaşı Juvan Vukotic'in Şişli'de 8 Eylül 2022'de öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 18 sanığın yargılandığı dava dosyası mütalaaya gönderildi.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 3'ü tutuklu 6 sanıkla avukatları katıldı. Radoje Zıvkovic'in de arasında bulunduğu 5 tutuklu sanık ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Mahkeme başkanı, Vukotic'in takip edilerek öldürüldüğü iddia edilen araçla ilgili GPS incelemesine ilişkin bilirkişi raporunun dava dosyasına gönderildiğini bildirdi.

GPS TAKİP CİHAZI UYGUN BOYUTTA OLDUĞU TAKDİRDE EN GEÇ 60 SANİYEDE YERLEŞTİRİLİP KAPATILABİLİR
Bilirkişi raporunda, "Aracın şasisinin bir bölümü olan sol arka çamurlukla bagaj arasındaki boşluğun, başka bir müdahaleye gerek kalmadan, altına yatılarak hiçbir el aletine ihtiyaç duyulmadan havalandırma ızgarası sadece çekilerek sökülmesiyle ortaya çıkartılabilir ve bu bölgeye bahsi geçen GPS takip cihazı uygun boyutta olduğu takdirde en geç 60 saniyede yerleştirilip kapatılabilir." ifadeleri kullanıldı.

Duruşmada söz alan tutuksuz sanıklar haklarındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyanın mütalaasının hazırlaması için duruşma savcısına gönderilmesine karar verdi.

Tutuklu sanıkların, bu hallerinin devamına hükmeden heyet, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, uluslararası alanda faaliyet gösteren Kavacki ve Skaljari suç örgütleri arasında husumet olduğu anlatılıyor.

Skaljari örgütü elebaşı Juvan Vukotic'in 2 Ekim 2021'de Predrag Popovic adına düzenlenmiş pasaportla Türkiye'ye girdiği aktarılan iddianamede, Kavacki suç örgütü elebaşı Radoje Zvicer'dan talimat alan örgüt yöneticileri Radoje Zıvkovic ve Milan Vujotic'in, Vukotic'in yerini tespit etmek için çalışmalar yaptığı ifade ediliyor.

İddianamede, Zıvkovic ve Vujotic'in, bir süre sonra Türkiye'deki etkin mafya gruplarının gücünü kullanarak Juvan Vukotic'e karşı saldırı düzenlemeyi amaçladığı, bu doğrultuda sanık Asiye Yüksel'in bağlantılarından yararlanarak İzmir'de etkin olan Camgözler suç örgütüyle iletişime geçtikleri belirtiliyor.

Camgözler örgütü adına sanıklar Niyazi Serkan Altundaşar ile Erdi Ertan'ın, sanık Ayşe Sipahi ile Asiye Yüksel'in aracılığı ve sanık Radoje Zıvkovic vesilesiyle Kavacki suç örgütüyle irtibat kurmaya başladıkları ifade edilen iddianamede, Juvan Vukotic'in silahlı saldırı neticesinde öldürüldüğü yer alıyor.

İddianamede sanıklardan 14'ünün "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisleri isteniyor. Ayrıca Radoje Zıvkovic ve Milan Vujotic hakkında "silahlı suç örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan beşer yıldan ondörder yıla, "resmi belgede sahtecilik"ten ikişer yıldan beşer yıla kadar hapis, 14 sanık hakkında "silahlı suç örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 1 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Öte yandan iddianamede, 8 kişi hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "tasarlayarak kasten öldürme" suçlarından dosyanın ayrıldığı aktarılıyor.

Davaya bakan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, Sırp "Skaljeri" suç örgütü üyesi Risto Mijanovic'in İstanbul'da öldürülmesine ilişkin davayı ise bu dosyayla aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar vermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN