Eurovision'da Türkiye'nin Gazze hassasiyeti hedefte! Helena ve Charlotte'de gösterilmeyen İsrail bayrağı Sertab Erener'de gösterildi

Eurovision yarı finalinde nostalji rüzgarı esti. 2005 birincisi Helena Paparizou, 1999 birincisi Charlotte Perrelli ve 2003'te bizlere büyük gurur yaşatan Sertab Erener sahne aldı. Erener'in "Everyway That I Can" seslendirdiği anlarda Eurovision'ın politik yüzü bir kez daha gözler önüne serildi. İlk önce LGBT dayatması yapıldı sonra Helena ve Charlotte'nin sahnesinde gösterilmeyen İsrail bayrakları Sertab Erener'in sahnesinde gösterildi. Böylelikle Eurovision'un yayıncı kuruluşu Avrupa Yayın Birliği (EBU) aracılığıyla Türkiye'nin Filistin hassasiyeti hedef alındı.

Giriş Tarihi :10 Mayıs 2024 , 10:18 Güncelleme Tarihi :10 Mayıs 2024 , 11:53
Eurovision’da Türkiye’nin Gazze hassasiyeti hedefte! Helena ve Charlotte’de gösterilmeyen İsrail bayrağı Sertab Erener’de gösterildi

İÇİNDEKİLER

Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finali geride bıraktığımız gün İsviçre'nin Malmö kentinde yapıldı. Yarı final öncesi geçmiş dönem Eurovision şampiyonları sahne aldı.

Bu kapsamda Yunanistan'a "My Number One" şarkısıyla 2005'te birinciliği getiren Helena Paparizou, 1999 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Take Me to Your Heaven" adlı şarkıyı seslendiren İsveçli Charlotte Perrelli ve 2003'te "Everyway That I Can" ile Türkiye'ye zafer kazandıran Sertab Erener performans sergiledi.

Sertab Erener 21 yıl sonra 'Everyway That I Can'i seslendirdiSertab Erener 21 yıl sonra 'Everyway That I Can'i seslendirdi

Erener'in 21 yıl sonra sahnede yeniden 'Everyway That I Can'i seslendirmesi unutulmaz anlar yaşattı.

Eurovision'da LGBT dayatmasıEurovision'da LGBT dayatması

Ancak Sertab Erener'in sahne aldığı esnada ekranlara yansıyan iki görsel, Eurovision'un yarışmadan ziyade politik ve siyasi bir arena olduğunu gözler önüne serdi.

LGBT DAYATMASI

Erener'in şarkıya başladığı ilk anlarda ekranlarda küresel sapkınlık projesi LGBT dayatması yapıldı. LGBT boyaları sürünüp bilekliği takan bir şahıs gösterildi.

Eurovision'da terör devleti İsrail'e meşruiyet kazandırma çabasıEurovision'da terör devleti İsrail'e meşruiyet kazandırma çabası

Daha sonrasında ekranlara terör devleti İsrail'in bayrağı tam iki defa gösterildi.

EUROVİSİON'DA İSRAİL'E MEŞRUİYET KAZANDIRMA ÇABASI

Bilindiği üzere Türkiye, Gazze'de sistematik soykırıma imza atan İsrail'le tüm ilişkilerini noktaladı. 7 Ekim'den bu yana Gazze ve mazlum Filistinlilerin yanında saf tuttu. Bölgeye en çok yardım gönderen ülkeler arasında yer aldı.

Eurovision'da terör devleti İsrail'e meşruiyet kazandırma çabasıEurovision'da terör devleti İsrail'e meşruiyet kazandırma çabası

Türkiye'nin terör devleti İsrail'e karşı keskin ve net tutumunun farkında olan Eurovision'un yayıncı kuruluşu Avrupa Yayın Birliği (EBU) de ekranlardan İsrail bayrağı göstererek soykırımcı 'siyonazileri' akladı.

"Helena Paparizou ve Charlotte Perrelli'nin sahnesinde gösterilmeyen İsrail bayrağı neden Sertab Erener sahnesinde gösterildi?" sorusu öne kazandı.

Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric SaadeFilistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade

'SİYONAZİ'NİN MAŞASI AVRUPA YAYIN BİRLİĞİ

Avrupa Yayın Birliği, Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade'nin sahneye kefiyeli bilekle çıkmasını da kınayıp İsrail'den yana saf tutmuştu.

Konuya ilişkin "Saade'nin etkinliğin siyasi olmayan doğasından ödün vermeyi tercih etmesinden üzüntü duyuyoruz" açıklaması yapılmıştı.



YARIŞMA DEĞİL SİYASİ ARENA... SİYONİST İŞ BİRLİKÇİLERİN MAŞASI

Tam da bu noktada Eurovision'un bir yarışmadan ziyade siyasi ve politik arenaya döndüğü, küresel çete ve siyonist iş birlikçilerin maşası haline geldiği bir kez daha kanıtlandı.

Rusya - Ukrayna savaşında, Rusya'nın yarışmaya katılımını engelleyen Eurovision yönetimi, Gazze'de 35 bin Müslüman'ı şehit eden İsrail'e neredeyse başının üstünde taşıyor.

Soykırımcı İsrail'i temsil eden Eden Golan'ın yarışmaya katılmasının önü açıldı. 7 Ekim'e atıfta bulunan "October Rain"in sözlerinin düzenlenmesi istendi. Golan şarkının yeni versiyonu olan "Hurricane" ile sahne aldı, finale kalan 9 ülke temsilcisinden biri oldu.



TÜRKİYE NEDEN Mİ EUROVİSİON'A KATILMIYOR? İŞTE CEVABI

Gelelim Türkiye'nin Eurovision Şarkı Yarışması'na neden katılmadığına... Bilindiği üzere Türkiye, 2013'ten bu yana bahse konu olan yarışmaya katılım sağlamıyor.

Eurovision'da oylamalar 2000'li yıllarda izleyici oylamasıyla yapılırken 2011'den sonra yüzde 50 izleyici, yüzde 50 jüri kuralı getirildi. Karar politik idi... Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın lehine bir karar olduğu da aşikardı.

Eurovision'un politik duruşu, soykırımcı İsrail'den yana tavır alışı ve platformun bir yarışmadan ziyade siyasi arenaya dönmesi Türkiye'nin bu kararında etkili.