Son dakika: Kayseri'deki sokak provokasyonunda 10 tutuklama! İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Kayseri'de Suriyeli bir şahsın Suriyeli küçük bir kızı taciz etmesi sonrası patlak veren olaylar maksadını aşan bir boyuta ulaştı. Toplumun sinir uçlarını körükleyen tetikçilerin ısrarla manipüle ettiği olaylarda Suriyelilerin ev, iş yeri ve otomobillerine zarar verdi. Provokatif olaylara ilişkin İstanbul'da 51 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Gözaltına alınan zanlılardan 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2024, 21:19 Güncelleme 04 Temmuz 2024, 23:34
Son dakika: Kayseri’deki sokak provokasyonunda 10 tutuklama! İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da, Kayseri'deki olaylarla ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımda bulundukları belirlenen 4 şüpheli ile izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen 6 şüpheli tutuklandı.


İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerince, 30 Haziran'da Kayseri'de yaşanan olayların ardından sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yaptıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.



"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" VE
"HALKI YANILTICI BİLGİYİ ALENEN YAYMA" SUÇLARI

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarına karıştıkları tespit edilen kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonda 22 şüpheliye işlem yapıldığı, gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ünün tutuklandığı, 3'ü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığı, 1'inin ise adli işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.



ADLİ İŞLEMLER SÜRÜYOR


Çalışmaların devamında, il genelinde izinsiz toplanmalara ve olaylara karıştıkları tespit edilen 29 şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, şüphelilerden 6'sının tutuklandığı, 2'sine adli kontrol hükümlerinin uygulandığı, 3'ünün ise adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi.


NE OLMUŞTU?

Kayseri'de Suriyeli bir kişinin kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasının ardından başlayan sokak olayları maksadını aşmış, karanlık eller devreye girmişti. MOSSAD ve FETÖ bağlantılı hesaplar sosyal medyadaki provokasyonda başı çekmişti.



Suriyelilere ait iş yeri ve araçları yakılmış, olaylara karışanların göçmen kaçakçılığı, taciz, hırsızlık, yaralama gibi suçlardan sabıkalı olduğu ortaya çıkmıştı.

Suriye uyruklu çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Kayseri'de gözaltına alınan Suriyeli şüpheli ise tutuklanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN