Van'da skandal görüntüler! "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" hazımsızlığı... Bengü konserini birbirine kattılar

Van'da skandal görüntüler kayıtlara geçti... Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "Van Kültür Yolu Festivali" kapsamında sahne alan Bengü, konseri "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" diyerek noktalayınca birtakım bölücü unsurlar taşkınlık çıkardı. Sahneye pet şişe ve cisimler fırlatıldı. O anlar büyük tepki çekti. Öte yanda konserin düzenlendiği Atatürk Kültür Parkı'nda geride bıraktığımız aylarda DEM parti tarafından düzenlenen 'nevruz'da "Biji serok Apo" sloganları atılıp örgüt flamaları açılmıştı.

Giriş Tarihi :06 Temmuz 2024 , 10:58 Güncelleme Tarihi :06 Temmuz 2024 , 11:21
Van’da skandal görüntüler! Ne Mutlu Türk’üm Diyene hazımsızlığı... Bengü konserini birbirine kattılar

İÇİNDEKİLER

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "Van Kültür Yolu Festivali" kapsamında ünlü şarkıcı Bengü sahne aldı.



Atatürk Kültür Parkı'nda organize edilen konserde eserlerini seslendiren Bengü konseri "Böyle güzel bir festival düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ederim. Ne Mutlu Türk'üm Diyene" diyerek noktaladı.



"NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE" HAZIMSIZLIĞI

"Ne Mutlu Türk'üm Diyene"
sözlerini hazmedemeyen birtakım bölücü unsurlar konser alanını birbirine kattı.




SAHNEYE ŞİŞE ATTILAR

Bengü'nün sahneyi terk etmesinin adından seyirciler, organizasyon şirketi ve sanatçıyı protesto ederek sahneye pet şişe ve cisimler fırlattılar.

"Ne mutlu Türk'üm diyene", Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1933 yılındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında verdiği Onuncu Yıl Nutku'nun son cümlesidir.



Atatürk Kültür Parkı'ndaki "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" hazımsızlığı akıllara DEM Parti'nin Van'daki 'nevruz' maskeli bölücü etkinliklerini getirdi.

Yine aynı lokasyonda 'nevruz' için toplanan DEM Partilileri "Biji serok Apo" diye bağırıp örgüt flamaları açarak açık açık bölücülük yapmıştı.




14-28 Mayıs seçimleri döneminde il il dolaşıp seçim kampanyası yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Van'da HDP flamalarıyla karşılanmış, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da HDP'lileri 'zafer' işareti ile selamlamıştı.