Bu da CHP'nin vizyon projesi... Özgür Özel'den rakı vaadi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu kez rakı vaadinde bulundu. Maaşlar, ulaşım, kıyma ve pirzola gibi gıdalar üzerinden yaptığı bir hesaplama ile CHP iktidarında ürün fiyatlarının düşeceğini savunan Özgür Özel 10 yıllık bir zaman gerektiğini belirterek, "1 litre rakı 140 lira olacak" dedi. Özgür Özel'İn bu vaadi sosyal medyada eleştirildi.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2024, 15:25 Güncelleme Tarihi 18 Eylül 2024, 09:54
Bu da CHP’nin vizyon projesi... Özgür Özel’den rakı vaadi

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir Marmara Adalar Belediyesi'ne yaptığı ziyaret sırasında gündeme getirdiği rakı vaadi sosyal medyanın gündemine oturdu.

Özel, yaptığı konuşmada mevcut alım gücünü eleştirerek CHP iktidarı döneminde 1 litre rakının 140 TL olacağını öne sürdü.

ÖZGÜR ÖZEL'İN EKONOMİ VAADİ: CHP İKTİDARINDA RAKI 140 LİRA OLACAK
Özel, konuşmasında CHP'nin 10 yıllık bir süreçte Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokacağını ve ekonomik koşulları iyileştireceğini savundu.

Özgür Özel vizyon projesini açıkladı: 1 litre rakı 140 liraÖzgür Özel vizyon projesini açıkladı: 1 litre rakı 140 lira

Bu kapsamda maaşlar ve ulaşım, kıyma, pirzola gibi gıdalar üzerinden yaptığı bir hesaplama ile ürün fiyatlarının düşeceğini söyledi. Özellikle dikkat çeken kısmı ise rakı fiyatları oldu.

Özel, "1 litre rakı 140 lira olacak" diyerek alım gücünün yükseleceğini ima etti. Özel rakı vaadi sonrası ise, "Cümlenin sonunda diye alkış oldu değil mi? Demesinler sonra Adalılar sadece rakıyı alkışladılar diye." ifadelerini kullandı.

"VİZYONU" TEPKİ ÇEKTİ
Özel'in konuşmasında, muhalefet lideri olarak ekonomik vaatlerini ortaya koyması beklenirken, gündemini bir içki üzerinden şekillendirmesi eleştirildi.

TRAKTÖR VAADİ AKILLARA GELDİ
Özgür Özel daha önce, "CHP'den her çiftçiye bedava traktör" vaadinde bulunmuş daha sonra ise "O cümleyi çarpıcı olsun diye yazdık" savunmasını yapmıştı.

https://www.takvim.com.tr/guncel/2022/04/06/chpli-ozgur-ozelden-chpnin-bedava-traktor-vaadine-iliskin-savunma-carpici-olsun-diye-yazdikhttps://www.takvim.com.tr/guncel/2022/04/06/chpli-ozgur-ozelden-chpnin-bedava-traktor-vaadine-iliskin-savunma-carpici-olsun-diye-yazdik

NEVŞİN MENGÜ RAKI'YI MİLLİ İÇECEK İLAN ETTİ

Özgür Özel'in rakı vaadi sonrası ilk destek CHP yandaşı Nevşin Mengü'den geldi. "İyi oldu bence" diyen fondaş Mengü, rakıyı 'milli içecek' ilan etti.




Mengü şunları söyledi:

"Rakı örneğini verince Özgür Özel, hani eskiden olsa 'rakı demeyin, muhafazakar seçmen kaçar' diye bakılıyordu ama artık o bariyeri de aştı CHP. İyi oldu bence. Biraz normal olan şeyleri de İslamcıların anormalleştirme tuzağına düşmemek lazım. Sonuçta rakı beğensen de beğenmesen de bu milletin milli içeceği ve insanlar rakı içemez hale geldi."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN