Yılın 5. MGK’sı Başkan Erdoğan liderliğinde toplanıyor | İsrail'in saldırıları gündemde! Türkiye nasıl tedbirler alacak?

MGK, Başkan Erdoğan liderliğinde toplanıyor. İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliamın ardından Lübnan’a karadan saldırması, İran’ın füze yağdırması ve yaşanan güncel gelişmeler kritik MGK’da ele alınacak. Orta Doğu’da gerilim tırmanırken Türkiye’nin pozisyonu, olası risk ve tedbirler de masaya yatırılacak. İşte detaylar...

Giriş Tarihi :03 Ekim 2024 , 07:00 Güncelleme Tarihi :03 Ekim 2024 , 08:35
Yılın 5. MGK’sı Başkan Erdoğan liderliğinde toplanıyor | İsrail’in saldırıları gündemde! Türkiye nasıl tedbirler alacak?

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Orta Doğu'da artan gerilimi "İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, bizim vatan topraklarımız olacak" sözleriyle değerlendirmesinin ardından kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün toplanıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş MGK toplantısından bir karesi (Kaynak: AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş MGK toplantısından bir karesi (Kaynak: AA)

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRMASI MASADA OLACAK
İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliamın ardından Lübnan'a karadan saldırması, İran'ın Tel Aviv'e füze yağdırması ve yaşanan diğer güncel gelişmeler kritik MGK'da masaya yatırılacak.

Orta Doğu'da gerilim tırmanırken Türkiye'nin pozisyonu, olası risk, tehdit ve tedbirler de gündeme getirilecek.

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. (Fotoğraf: AA)İsrail ordusu, Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. (Fotoğraf: AA)

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR GÜNDEMDE
MGK'da ayrıca Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen sınır ötesi operasyonlar, Ukrayna Savaşı ve Kara Harp Okulu mezuniyetinde bazı teğmenlerin gerçekleştirdiği alternatif yemin töreni konularının da gündeme alınacağı öğrenildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş MGK toplantısından bir karesi (Kaynak: AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş MGK toplantısından bir karesi (Kaynak: AA)

İsrail'in Gazze'de 41 binden fazla sivili katlederek insanlık suçu işlemesinin ardından Türkiye'nin 7 Ekim'den bu yana uyardığı bölgesel savaş riskinin boyutları görülmeye başladı.

İsrail'i durdurmak üzere uluslararası toplumun baskılarını artırması gerektiğine işaret edilirken Türkiye'nin bölgesinde yaşananlara karşı takınacağı tutum merak ediliyor. NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörle mücadelesi ve İsrail'in saldırgan tutumunun komşu ülke politikalarına etkilerinin de MGK da gündeme gelmesi öngörülüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN