Başkan Erdoğan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile bir araya geldi

Gazze'den sonra Lübnan'a da ölüm yağdırmaya başlayan İsrail'in katliamlarını durdurmak için çalışan Başkan Recep Tayyip Erdoğan temaslarını sürdürüyor. Başkan Erdoğan, son olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile bir araya geldi. Başkan Erdoğan görüşmede, İsrail’in Ortadoğu’da yaktığı çatışma ateşini tüm bölgeye yaymaya çalıştığını, İsrail’in amacının Filistinlileri anavatanlarında topraksız bırakmak olduğunu, Türkiye’nin İsrail’in işlediği suçların cezasız kalmaması için tüm kulvarlarda girişimlerini sürdürdüğünü, İsrail’e kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmasının baskıyı artırmak için gerekli olduğunu belirtti.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :16 Ekim 2024 , 16:25 Güncelleme Tarihi :16 Ekim 2024 , 18:24
Başkan Erdoğan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile bir araya geldi

İÇİNDEKİLER

Gazze'den sonra Lübnan'a da ölüm yağdırmaya başlayan İsrail'in katliamlarını tüm dünyaya duyurmaya çalışan Başkan Recep Tayyip Erdoğan temaslarını sürdürüyor.


KRİTİK TEMAS
Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile bir araya geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile bir araya geldi. Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan (sağda) da yer aldı. (AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile bir araya geldi. Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan (sağda) da yer aldı. (AA)

HAKAN FİDAN DA YER ALDI
Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı.

MASADAKİ KONULAR
Kabulde bölgesel ve küresel meseleler, İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarında düzenlediği saldırılar ile ilgili konular ele alındı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ı kabul etti. (AA)Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ı kabul etti. (AA)

İSRAİL'E KAPSAMLI SİLAH AMBARGOSU
Başkan Erdoğan görüşmede, İsrail'in Ortadoğu'da yaktığı çatışma ateşini tüm bölgeye yaymaya çalıştığını, İsrail'in amacının Filistinlileri anavatanlarında topraksız bırakmak olduğunu, Türkiye'nin İsrail'in işlediği suçların cezasız kalmaması için tüm kulvarlarda girişimlerini sürdürdüğünü, İsrail'e kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmasının baskıyı artırmak için gerekli olduğunu belirtti.

Başkan Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Suriye, Libya, Somali ve Etiyopya'daki gerilimlerin bir an önce sonlanmasını ve o bölgelerin barış, huzur ve istikrara kavuşmasını arzuladığını da söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN