Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamarlda bulundu: Terör baronları Türk siyasetini dizayn edemeyecek

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. TUSAŞ saldırsının zamanlamasının tesadüf olmadığını söyleyen Başkan Erdoğan, "Bölücü örgütün kimlerin maşası, kuklası, taşeronu olduğunu son saldırıda bir kez daha göstermiştir. Uşaklığını yapacağını yeni sahipler aradığını gösteriyor. Bu alçak saldırıyla verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık. Terör baronları Türkiye 40 yıldır başına musallat edilen bu beladan mutlaka kurtulacaktır. Terör baronlarını Türk siyasetini dizayn edemeyecekler" ifadelerini kullandı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :27 Ekim 2024 , 15:34 Güncelleme Tarihi :28 Ekim 2024 , 18:31
Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamarlda bulundu: Terör baronları Türk siyasetini dizayn edemeyecek

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

85 milyonun refahı, huzuru, mutlu ve müreffeh geleceğinin önünde hiçbir engel tanımıyoruz. İhanetlerin, sabotajların, alçak ve kalleş saldırıların irademizi örselemesine, bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmiyoruz. Bugünkü kabine toplantımızda yine çok geniş bir yelpazede ülkemizin ve bölgemizin gündemindeki meseleleri ele aldık.

'GÜNEY KAFKASYA'DA KALICI BARIŞA YÖNELİK EŞSİZ BİR FIRSAT YAKALANDI'

Güvenlikten terörle mücadeleye, ulaştırmadan dış politikaya, her konuda kabine üyelerimizle kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Meydanlarda aziz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek, ülkemizi menzili maksuduna ulaştırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 18 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilen Bölgesel İşbirliği platformu kapsamında Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlarını ülkemizde misafir ettik. Bölgesel sahiplenme anlayışımızın en somut örneklerinden olan platformun önemli bir ihtiyacı giderdiğini müşahede ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu mekanizmayı kurumsal bir yapıya kavuşturmak arzusundayız. 44 gün süren vatan muharebesi sonrasında Karabağ'da 30 yıllık işgalin sona ermesiyle birlikte Güney Kafkasya'da kalıcı barışa yönelik eşsiz bir fırsat yakalandı.

Bir dönem acıyla, işgalle, çatışmalarla anılan bu coğrafyada şimdi barış rüzgarları esiyor. Can Azerbaycan ve Ermenistan'ın bu doğrultuda gösterdikleri samimi çabaları yakından takip ediyoruz. Temennimiz süreci sabote etmeye çalışan odaklara fırsat verilmeden müjdeli, güzel ve hayırlı haberleri bir an önce almaktır. Türkiye olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizle koordinasyon içinde inşallah kalıcı barış için çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl 51. Genel Kurulu'nda iş dünyamızla bir araya geldik.

'VATANDAŞIMIZIN HELAL LOKMASINA GÖZ DİKENLERE KESİNLİKLE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ'

İş dünyamızın ekonomi politikamıza desteğinin sürdüğünü görmek, bizleri ayrıca mütehassıs etti. İnancımızı daha da perçinledi. Küresel ekonomideki tüm belirsizliklere, bölgemizde artan çatışmalara ve gerilimlere, gelecekle ilgili çizilen kötümser senaryolara rağmen ekonomimizin temel göstergelerindeki iyileşme kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Merkez Bankamızın rezervlerinden ihracata, turist sayısından istihdama kadar her alanda gözle görünür artış söz konusu. Avrupa ve Amerika dahil tüm dünya ile birlikte ülkemizin de baş ağrısı olan enflasyonda düşüş başladı. Faiş fiyat köpüğü belli başlı sektörlerde ortadan kalktı ve kalkıyor. İnşallah bunun devamı gelecek. Vatandaşımızın helal lokmasına göz dikenlere kesinlikle göz açtırmayacağız.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BAŞLADI

Fahiş fiyat köpüğü ortadan kalktı, kalkmaya devam ediyor. Ceplerini doldurmaya çalışanların tepesine bindik binmeye devam ediyoruz. Enflasyondan nemalanan bir kesim var. Bunların istismar zeminini ellerinden aldık. Bölgemizdeki çatışma ve gerilimlere, gelecekle ilgili çizilen kötümser senaryolara rağmen ekonomimizin temel göstergelerinde iyileşme devam ediyor.

"BRICS'E MESAFELİ DURULMAMALI"

Başkan Erdoğan:
Kendi çıkarlarımız doğrultusunda dış politika yürütüyoruz. Biz makas değiştirmiyoruz. Bilakis Türkiye merkezli sistemli değişen küresel sistemde yer almaya çalışıyoruz.

TUSAŞ'TAKİ TERÖR SALDIRISI

Başkan Erdoğan: Bölücü örgütün kimlerin maşası, kuklası, taşeronu olduğunu son saldırıda bir kez daha göstermiştir. Uşaklığını yapacağını yeni sahipler aradığını gösteriyor. Bu alçak saldırıyla verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık. Terör baronları Türkiye 40 yıldır başına musallat edilen bu beladan mutlaka kurtulacaktır. Terör baronlarını Türk siyasetini dizayn edemeyecekler. Ülkemizi istikametinden saptıramayacaklar.

İNTİKAM ALINIYOR


Başkan Erdoğan, TUSAŞ saldırısı sonrası, terör örgütüne ait 470'in üzerinde noktanın hedef alındığını, 213 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

DETAYLAR GELECEK...