İŞKUR güncel iş ilanları başvuru ekranı ve koşulları İŞKUR en az ilkokul mezunu EGM işçi alımı başvuru şartları!

İŞKUR en az ilkokul mezunu EGM işçi alımı başvuru şartları! İŞKUR güncel iş ilanları başvuru ekranı ve koşulları detayda. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine farklı kadrolar için işçi alımları yapılıyor. İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :02 Mayıs 2019 , 09:48 Güncelleme Tarihi :02 Mayıs 2019 , 09:48
İŞKUR güncel iş ilanları başvuru ekranı ve koşulları İŞKUR en az ilkokul mezunu EGM işçi alımı başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

Güvenlik Genel Müdürlüğü bünyesine farklı illerde ve farklı niteliklerde personel alımı yapılıyor. İlanlar İŞKUR üzerinden yayımlanmış olup, detayları ve başvuru şartları haberimizde... İŞKUR tarafınca EGM bünyesine yapılacak olan personel alım ilanları aşağıda yer almıştır. İlanlarda yer alan duyuru numaralarını ''ilan no'' yazan kısma yazarak detayları görebilir ve başvuru yapabilirsiniz. Başvurular, 30 Nisan 2019 ile 6 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Peki İŞKUR minimum ilköğretim mezunu EGM işçi alımı müracaat şartları nedir? İŞKUR güncel iş ilanları müracaat ekranı ve koşulları haberimizde

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.

İŞKUR EGM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-Türk vatandaşı olmak

-18 yaşını tamamlamış olmak,

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk,zimmet,irtikap,rüşvet,hırsızlık,dolandırıcılık,sahtecilik,güveni kötüye kullanma,hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma,edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

- Alım yapılan ilde ikamet ediyor olmak

- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular her aşamada reddedilebilecektir

- Alım yapılacak pozisyona göre ilgili meslek dalında görev yaptığını gösterir belgeye sahip olmak.

İŞKUR GÜNCEL İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR EGM HANGİ KADRO İÇİN ALIM YAPILACAK?

İŞKUR tarafından EGM bünyesine yapılacak olan personel alım ilanları aşağıda yer almaktadır. İlanlarda yer alan ilan numaralarını BURAYA tıkladıktan sonra açılan sayfadaki ''ilan no'' yazan kısma yazarak detayları görebilir ve başvuru yapabilirsiniz. Başvurular, 30 Nisan 2019 ile 6 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Muğla Eğitim Müdürlüğü/ Marmaris Polisevi Şube Müdürlüğü bünyesine toplamda 4 kişilik kadro ile en az ilkokul mezunu olan personel alacak. Buna göre 2 garson (Servis Elemanı) alınacak ve İş İlan No (00004955002). 2 Kişilik kadro ile ise Temizlik Görevlisi (Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi) alacak ve İş İlan No (00004955028)

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Polis Evi: 2 kişilik kadro ile en az İlkokul mezunu olan Bulaşıkçı (Stevard) alımı yapacak. İş İlan No (00004954779)

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.

Tarihçe

II. Dünya Savaşını müteakip dönemde sosyal devlet prensibinin dünyada revaç bulması dolayısıyla Türkiye'de de bir kamu istihdam kurumu kurulması gündeme gelmiş ve 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı kanun ile "İş ve İşçi Bulma Kurumu" adı ile bir kurum kurulmuştur. Bölge Müdürlükleri şeklinde tesis olunan İş ve İşçi Bulma Kurumu, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirmek şeklinde özetlenebilecek olan temel istihdam hizmeti yanında özellikle 1960'lardan itibaren yoğun olarak yurt dışına işçi gönderilmesi ile ilgili görev ifa etmiştir.



Uluslararası ILO sözleşmeler gereği tamamen lağvedilmeyen ancak oldukça küçülen kurum, Soğuk Savaş sonrası dönemde gelişen 3. kuşak insan hakları anlayışının hükûmetler üzerindeki oluşturduğu etki ile reformlardan payını almıştır. 2003 yılında çıkarılan 4857 sayılı yeni İş Kanunu yanında İş ve İşçi Bulma Kurumu da 4904 sayılı kanun ile Türkiye İş Kurumu'na dönüştürülmüştür. Bu doğrultuda özellikle 2000'lerden itibaren bir sosyal politika aracı olarak çıkan işsizlik sigortası kavramının uygulamaya 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile bir İşsizlik Sigortası Fonu kurularak görevin İŞKUR'a verilmesi üzerine kurumun kayıtlı iş arayan ve işveren veri tabanları çok büyümüştür.