Motor Tamirciliği: Meslek Yüksekokullarının Otomotiv Teknolojisi bölümü mezunu olmak.
Elektrikçi: Meslek Yüksekokullarının Elektrik bölümü mezunu olmak.
Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçiliği: Makine bölümü mezunu olmak.
Lokomotif Tamircisi: Makine Elektronik Teknolojisi Elektrik Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Mekatronik bölümü mezunu olmak.
Makinist İşçi: Meslek yüksekokullarının Otomotiv Teknolojisi Makine Elektronik Teknolojisi Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi Raylı Sistemler Makinistlik böümü mezunu olmak.
BAŞVURULAR:
TCDD ilanı Devlet Personel Başkanlığı sitesi üzerinde yayımlanmış olup henüz başvuru süreci başlamadı. Bu yönde 21 Aralık 2019 tarihinde DPB'de yayımlanmış olup ilgili iş gücü talebi Türkiye İş Kurumu üzerinde 26 Aralık 2019 tarihinde yayımlanacak ve başvuru için adaylara 5 gün verilecek. Bu kapsamda adayların başvurularını en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar İnternet üzerinde veya alım yapılacak ilgili İl Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.
TCDD PERSONEL ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ
İŞKUR'A KAYIT NASIL OLUNUR?
İŞKUR kayıt işlemlerinizi internet üzerinden yapmak istiyorsanız "iskur.gov.tr" adresindeki "İnternet Şubesi" ekranını kullanarak, güncel kaydınızı oluşturabilirsiniz.
• Eğer İŞKUR kaydınızı online olarak yapıyorsanız, kurumun sunduğu fırsatlardan etkin biçimde yararlanabilmek için vereceğinizin tüm bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olmasına dikkat etmeniz çok önemlidir. Bu şekilde aradığınız iş için açılan en uygun iş ilanına daha kolay şekilde ulaşabilir ve yaptığınız başvurularda işe giriş şansınızı arttırabilirsiniz.
• Türkiye'nin her yerindeki yeni iş ilanlarının bulunduğu ve iş arayanlar ile işçi arayanları bir araya getiren kurum görevi gören İŞKUR'a kayıt işlemlerini internetten yapmak için;
• Öncelikle İŞKUR resmi sitesine (iskur.gov.tr) giriş yapmalısınız.
• İŞKUR resmi sitesinde üst menüde bulunan "İnternet Şubesi" butonuna tıklamalısınız.
• Açılan "esube.iskur.gov.tr" adresli İŞKUR İnternet Şubesi'nde kayıt işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.
• Sayfada yer alan "İş Arayan" ve "İşveren" seçeneklerinden size uygun olanını seçmelisiniz.
DPB NEDİR?
Devlet Personel Başkanlığı, 17 Aralık 1960 tarihinde 160 sayılı Kanunla "Devlet Personel Dairesi" olarak kurulan ve 8 Haziran 1984 tarih ve 217 sayılı KHK ile yeniden düzenlenmesiyle şimdiki adını alarak Başbakanlığa bağlı olarak yeniden kurulan genel bütçeli bir kurumdur.