ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIMI YAPACAK BELEDİYELER:
Eğil Belediyesi: Lisans Mezunu 1 Zabıta Memuru alımı yapılacak.
Osmaneli Belediyesi: 2 Zabıta Memuru ve 2 İtfaiye eri alınacak.
Kadıköy Belediyesi: Ön Lisans Mezunu 2 Zabıta Memuru alımı yapılacak.
Sarkışla Belediyesi: Lisans Mezunu 5 İtfaiye Eri Alımı yapılacak.
Samsun Büyükşehir Belediyeesi: Ön Lisans Mezunu 40 İtfaiye Eri ve Lisans Mezunu 70 Zabıta Memuru Alımı Yapılacak.
Çanakkale Belediyesi: 60 KPSS Puanı ile Ön Lisans Mezunu 6 İtfaiye eri ve 3 Zabıta Memuru, Lisans Mezunu ise 3 Zabıta Memuru alınacak.
Osmaneli Belediyesi: Ön Lisans Mezunu 1 İtfaiye eri, Lisans mezunu ise 1 İtfaiye Eri ve 2 Zabıta Memuru alımı yapılacak.
Çorum Bayat Belediyesi: 60 KPSS İle Ön Lisans Mezunu 3 İtfaiye Eri Alımı yapılacak.
Konya Altınekin Belediyesi: Ön Lisans Mezunu 65 KPSS Puanı İle 3 Zabıta Memuru Alımı yapılacak.
Çayıralan Belediyesi: Lise Mezunu 2 Zabıta Memuru alımı yapılacak.
Çankaya Belediyesi: Lise Mezunu 15, Ön Lisans 15 ve Lisans Mezunu 50 olmak üzere toplamda 8 Zabıta Memuru Alımı yapılacak.
Karasu Belediyesi: Lisans Mezunu 6 Zabıta Memuru alımı yapılacak.
Güngören Belediyesi: Lise Mezunu 3, Ön Lisans Mezunu 8 ve Lisans Mezunu 11 Zabıta Memuru alınacak.
Marmaris Belediyesi: 70 KPSS İle Lisans mezunu 9 Zabıta Memuru alınacak.
Zabıta memuru nedir, kimdir, ne demektir, kime denir?
Bir şehirde yaşayan kişilerin sağlığının ve huzurunun korunması devletin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Bu asayişin sağlanması adına polis gibi çeşitli kolluk kuvvetleri görevlendirilmiştir. Bu huzur ortamının korunmasında görev yapan bir meslek ise zabıta memurudur. Zabıta memuru, yerel yönetimlere (belediyelere) bağlı olarak, kamu düzeninin ve halk sağlığının korunması için çalışan kişilere denilmektedir. Belediye sınırları içerisinde; ruhsatsız iş yerlerini denetleyen, izinleri ve yasakları yerine getiren, belediyenin görevi olan diğer kontrolleri yapan zabıtalar, devlet memurları statüsündedir ve devlet memurlarının faydalandığı haklardan faydalanırlar.
İtfaiyeci olmak için alınması gereken eğitimler;
Lise, Meslek Lisesi veya dengi bir okul mezuniyeti,
Meslek Yüksek Okullarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümünden mezun olmak.( görülen öğrenimlerin yurtdışında tamamlanması durumunda aday diplomalarının YÖK tarafınca onaylı olması gerekiyor.)
Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Uluslararası İlişkiler, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi ya da Maliye bölümlerinden birinden mezun olmak. (Öğrenimlerini yurtdışına tamamlayan adayların diplomalarının YÖK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.)
Lisans seviyesinde eğitim veren fakültelerin İnşaat, Jeodezi ve Fotoğrametri, Makine, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Endüstri, Çevre ve Kimya
Mühendisliği ile Mimarlık bölümlerinden mezun olmuş olmak. (Eğitimlerini yurtdışında tamamlayan adayların diplomalarının da YÖK tarafından onaylanmış olması gerekiyor.)
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve belirtilen puan türleri ile 100 tam puan üzerinden sınav komisyonunca belirlenen taban puanları almış olmak.
Herhangi bir kamu ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış ya da çalışıyor olarak gözükmemek.
Lise, Meslek Lisesi ya da dengi okul mezun adaylarının C veya E, Meslek Yüksek Okulu İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ile Lisans düzeyinden Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu adaylar adına B sınıfı ehliyet belgesine sahip olmak.