2019 Kızılay KPSS şartsız personel alım başvuru şartları nedir? İşte Kızılay'ın alım yapacağı pozisyonlar

Türk Kızılayı kariyer sayfasında üzerinde yer alan ilanlara göre, KPSS şartsız personel alımı yapacağını duyurdu. Buna göre, Türk Kızılayı bünyesine Raporlama Uzmanı, Çağrı Merkezi Operatörü, Yönlendirme ve Dış Erişim Asistanı, Doğrulama & Gözlem Asistanı, Doğrulama & Gözlem Asistanı, Program & Proje Uzmanı, Gençlik Çalışanı ve Doktor pozisyonlarına personel alımı yapılıyor. Peki 2019 Kızılay KPSS şartsız personel alım başvuru şartları nedir? İşte Kızılay'ın alım yapacağı pozisyonlar.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :27 Nisan 2019 , 10:22 Güncelleme Tarihi :27 Nisan 2019 , 10:27
2019 Kızılay KPSS şartsız personel alım başvuru şartları nedir? İşte Kızılay’ın alım yapacağı pozisyonlar

İÇİNDEKİLER

2019 Kızılay KPSS şartsız personel alım başvuru şartları nedir? İşte Kızılay'ın alım yapacağı pozisyonlar. Türk Kızılayı 7 farklı pozisyon için çok sayıda personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular KPSS şartsız yapılacak olup başvuru şartları ve merak edilenler haberimizde... Türk Kızılayı tarafından yapılacak olan alımlara başvuru yapmak isteyen adayların Türk Kızılayı resmi başvuru sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur. Kızılay'ın alameti, beyaz zemin üzerinde karşıdan bakarken sola doğru açık kırmızı "ay" dır. Yalnız Kızılay bayrağında "ay"ın açık yüzü bayrak direğinin tersine doğrudur.

KIZILAY BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

- Analiz, yorumlama ve raporlama kabiliyeti bulunan,

- En az lise mezunu olmak veya Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans seviyesindeki - bölümlerden mezun olmuş olmak,

- Vardiya sisteminde çalışabilecek,

- Takım çalışmasına yatkın,

- Diksiyonu düzgün,

- İkna kabiliyeti yüksek,

- Alım yapılacak pozisyona göre deneyim sahibi olmak,

- Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- Alım Yapılacak bölgede ikamet ediyor olmak,

KIZILAY'A BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türk Kızılayı tarafından yapılacak olan alımlara başvuru yapmak isteyen adayların Türk Kızılayı resmi başvuru sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin TIKLAYINIZ...

KIZILAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Kızılay,
1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti",
1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti",
1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve
1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder Atatürk vermiştir.

Kızılay'ın alameti, beyaz zemin üzerinde karşıdan bakarken sola doğru açık kırmızı "ay" dır. Yalnız Kızılay bayrağında "ay"ın açık yüzü bayrak direğinin tersine doğrudur.

Kızılay alameti, Devletler Hukuku'nun ilgi hükümleri gereğince, savaş zamanında silahlı kuvvetlerin sağlık servisleri ile o hükümlerin belirlediği kişi ve kuruluşlar için "koruyucu ve belirtici işaret" olarak kabul edilmiştir. Bunlar dışında kalan hiçbir kişi, kurul ve kurum, savaşta tarafsızlık ve dokunulmazlık timsali olan bu işareti kullanamaz.

Kızılay, 1876 Osmanlı- Rus Savaşı'ndan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na kadar geçen süre içinde, Türkiye'nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu seyyar ve sabit hastaneler,hasta taşıma servisleri,donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ya da hastalanan on binlerce Mehmetçik'in dost ve düşman askerinin bakım ve tedavisine yardımcı olmuş, Türk olsun düşman olsun savaş esirlerine gereken insancıl yardımları yapmış; savaştan etkilenen sivil halkın bakımı ve korunması için çaba göstermiş; I Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul'da görülen büyük kolera salgınından bu yana yurdumuzda ortaya çıkan doğal afetlerde felaketzedelerin bakımını, barınağı ve beslenmelerini sağlamış, uluslararası yardım faaliyetlerine katılmış; hemşirelik eğitimi, ilkyardım ve kanla ilgili hizmetler alanında öncülük yapmış, korunmaya gereksinen pek çok vatandaşımıza gereken sosyal yardım ve hizmetleri sunmuştur.

Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın,ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir.

Kızılay, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu'nun temel ilkelerini paylaşır. Bunlar; insanlık,ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık,hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir.

Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.

Kızılay'ın teşkilatı, Genel merkez ve şubelerden oluşur. Kızılay'ın Genel Müdürlük teşkilatı dışında kalan bütün kademelerindeki görevler fahridir.