Çölyakın şakası yok! İşte uzak durulması gereken besinler...

Ekmek, makarna ve paketli gıdalardaki gluten, Çölyak hastalarının bağırsaklarına zarar veriyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :20 Ağustos 2019
Çölyakın şakası yok! İşte uzak durulması gereken besinler...

ÇÖLYAK hastalığı, genetik olarak glutene duyarlı kişilerde görülüyor. Buğday ve arpa gibi besinlerin içerisindeki gluten, bu hastalarda ince bağırsak iltihaplanması ortaya çıkıyor. Diyetisyen Ezgi Mısırlı, Çölyak hastalarının ekmek, makarna, gözleme, salça ve kepek yememesini öneriyor.

Bu hastalara iyi gelecek besinleri şöyle sıralıyor: Keten tohumu, mercimek, fasulye, nohut, fındık, badem, ceviz, meyveler, sebzeler, peynir, yoğurt, turşu, boza, sirke, nar suyu ve nar ekşisi...