Mutluluğun acı reçetesi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Kurt, mevsim değişikliklerinde yaşanan depresyona dikkat çekiyor. Mutluluk veren besinleri açıklıyor. "Sivri yeşilbiber, kırmızı pul biber gibi acı besinleri tüketmek mutluluk veren endorfin maddesinin salgılanmasını sağlar. Sonbaharda depresyona karşı yumurta, kivi, keten tohumu, badem, ceviz, muz, ananas, domates ve balık tüketilebilir" diyor. Soğan, sarımsak, brokoli, lahana, kereviz, pazı ve turpun, gripten koruduğunu vurguluyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :03 Eylül 2019
Mutluluğun acı reçetesi
Eylül ayının gelmesiyle birlikte, sonbahar herkese göz kırpıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Kurt, mevsim değişikliklerinde yaşanan depresyona dikkat çekiyor. Mutluluk veren besinleri açıklıyor. "Sivri yeşilbiber, kırmızı pul biber gibi acı besinleri tüketmek mutluluk veren endorfin maddesinin salgılanmasını sağlar. Sonbaharda depresyona karşı yumurta, kivi, keten tohumu, badem, ceviz, muz, ananas, domates ve balık tüketilebilir" diyor. Soğan, sarımsak, brokoli, lahana, kereviz, pazı ve turpun, gripten koruduğunu vurguluyor.