Kurban Bayramı'nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra, et tüketimi de artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalpdamar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, "Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Midebağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli. Yağda kızartmalardan uzak durulmalıdır" dedi.
Sabah kahvaltısı;
4 yemek kaşığı kadar yoğurt
2 yemek kaşığı kadar yulaf
1 ince dilim ananas veya 12 adet kiraz
10 tane çiğ badem veya fındık
1 çay kaşığı toz tarçın ve çörekotu
Tüm malzemeler karıştırılıp tüketilsin
Ara öğün
1 fincan kiraz sapı bitki çayı
Öğle yemeği
200 ml kadar smoothie
Ara öğün
1 fincan sütten yapılmış şekersiz kahve
10 tane çiğ badem veya fındık
Akşam yemeği
6-8 yemek kaşığı kadar sebze yemeği
1 kase yoğurt
Çiğ ıspanak ve rokadan zengin mevsim salata (nar ekşisi ve mısır yok)
Gece
1 fincan melisa çayı