Sağlıklı kalbin yolu, doğru beslenmekten geçiyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, kalp dostu besinleri sıralıyor...
OMEGA-3: Kalp dostudur. Hamsi, istavrit ve ton balığında bulunur. Ceviz, badem, fındık, semizotu ve ıspanak da Omega-3 deposudur.
D VİTAMİNİ: Yeterli seviyedeki D vitamini kalp krizi riskini azaltır. Tansiyonu düzenler. Yumurta sarısı, süt ve yoğurt ve portakal suyunda bulunur.
MAGNEZYUM: Kan basıncını düzenler. Kabak çekirdeği, ıspanak ve avokadoda bulunur.
KOENZİM Q 10:
Kolesterolü dengeler. Dana eti, ton balığı ve yer fıstığında bulunur.
ZERDEÇAL: Kanı sulandırır. Kalp sağlığını korur. Kötü kolesterolü düşürür. Zerdeçal, karabiber ve yemekler ile birlikte tüketildiğinde bağırsak emilimi artırır ve etkisi daha belirgin hale gelir. 1 çay kaşığı tüketmek yeterlidir.