Dünyada her yıl 7 milyon insan kanserden ölüyor. Nar, zerdeçal, domates, dutsu meyveler, zeytinyağı, üzüm, yeşil çay, brokoli, kara lahana ve prostata karşı yararlı olan sarımsak. Uzmanlar ise kanserden koruyan mucize besinleri sıralıyor.
Dünyada her yıl 7 milyon insan kanserden ölüyor. Nar, zerdeçal, domates, dutsu meyveler, zeytinyağı, üzüm, yeşil çay, brokoli, kara lahana ve prostata karşı yararlı olan sarımsak. Uzmanlar ise kanserden koruyan mucize besinleri sıralıyor.
NAR: Baş-boyun, kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine faydalı. Ayrıca kansere karşı koruyucudur. Günde 50 mililitre nar suyunun uzun süreli kullanılması ile yarar elde edilir.
ZERDEÇAL: Ağız, idrar torbası, mide, rahim ağzı, kalınbağırsak ve cilt kanserlerine karşı koruyucu olabiliyor. Günde 2 tatlı kaşığı tüketilmesi yararlı.
DOMATES: Likopen isimli madde içeren domates prostat, akciğer ve mide kanseri riskini azaltabiliyor. Pişmiş olarak tüketilmesi daha fazla yarar sağlıyor.
DUTSU MEYVELER: Ahududu, dut gibi meyveler ağız, yemek borusu ve kalınbağırsak kanserine karşı koruyucudur. Günde bir fincan tüketin.
ZEYTİNYAĞI: Son yıllarda önem kazanan sağlıklı besinlerin başında geliyor. Meme, yumurtalık, kalınbağırsak, yemek borusu, mide ve akciğer kanserine karşı koruyucudur.
ÜZÜM: Kansere karşı etkilidir. Kanserden koruyucu resveratrol maddesi üzüm kabuğunda bol bulunuyor.
YEŞİL ÇAY: Karaciğer, prostat, akciğer, pankreas, kalınbağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi var. Günde 5 fincandan fazla yeşil çay içilmemeli.
BROKOLİ: Akciğer, kalınbağırsak, rahim, prostat, yumurtalık ve meme kanseri riskini azaltıyor. Asıl yararlı maddesi acı tadını veren sülfürofandur ve bu madde brokoli filizinde bol bulunur. Günde 1 yemek kaşığı brokoli filizi alınması, haftada 1.5 kilo brokoli tüketilmesine eşdeğerdir.
KARA LAHANA: Yaşlanmayı geciktiriyor, bağırsakları çalıştırıyor, kabızlığı engelliyor, kalp ve kanser hastalıklarına karşı korur.
PROSTATA BİR DİŞ ALIN
SARIMSAK: Mide, kalınbağırsak, yemek borusu ve prostat kanserine karşı koruyucudur. Pişirilme, mikrodalga veya kurutmayla hazırlanan sarımsak ürünlerinde asıl yararlı madde olan alil sülfür bileşenleri azalır. Bu nedenle ideali çiğ tüketilmesidir.