GEBELERE YEŞİL FASULYE
Yeşil fasulye, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Bağışıklık sistemini destekler. Kemik sağlığı açısından önemlidir. Sindirime yardımcıdır. Bebeğin anne karnında normal büyümesini sağlar.
BAYRAMDA TUZ BUZ OLMAYIN
Hava sıcaklıklarının artmasının özellikle kalp hastaları açısından risk oluşturduğu konusunda uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cihan Altın, bayramda yağlı ve tuzlu gıda tüketiminin kalp sağlığı açısından ciddi problemlere yol açabileceğini söylüyor. Altın, "Normalleşme süreci sonrasında insanlar yeniden dışarı çıkmaya başladı. Bu sıcak havalar, Kurban Bayramı ile birleştiği için kalp rahatsızlıklarında ciddi bir artış olması bekleniyor. Hem havanın sıcaklığı hem de bayramda yenilebilecek aşırı yağlı ve tuzlu yiyecekler gerek hipertansiyon gerek kalp yetmezliği gerekse koroner damarlarında tıkanıklık olan hastalarda ciddi tehlikeler yaratabilir" diyor.
SÜTUN GİBİ GÜZELLİK
Doğumdan itibaren aldığımız ilk besin olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklar, hamileler, emzirenler ve yaşlılar olmak üzere 7'den 70'e herkesin vücudu için gerekli olan bütün besinleri dengeli olarak içinde bulunduruyor. İşte vazgeçilmez bir besin kaynağı olan sütün mucize faydaları: Göbek yağlarını yakıyor. Kemikleri güçlendiriyor. Cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını önlüyor. Beyne ihtiyacı olan enerjiyi sağlıyor. Kolesterol düşürüyor.
BU ÇORBALARI YAZIN!
Pandemi sürecinde bağışıklığımızı güçlü tutmak için önemli rol oynayan soğuk çorbalar, hem serinletiyor hem de zengin besleyici değerleriyle bağışıklığı güçlendiriyor. Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, soğuk yaz çorbalarıyla gelen faydaları anlatıyor.
AYRAN AŞI ÇORBASI: Nane ve dereotu içeren soğuk ayran aşı çorbası, düşük kalorili olmasının yanı sıra A vitamini, folat ve C vitamini yönünden zengin içeriğiyle detoks etkisini destekler.