HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Düzenli kullanımında özellikle kuru ciltleri besleyerek çatlak ve pullanma gibi sorunların giderilmesini destekliyor. Neredeyse her evde bulunan ve bakım rutinlerinde pek çok kişinin olmazsa olmazı olan Hindistan cevizi yağı, aynı zamanda gıdalarla kullanımda da tercih ediliyor.
GRİBE KARŞI BİR BARDAK BOZA
Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden boza, hem ağızları tatlandırıyor hem de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Yüzlerce yıldır süregelen bir lezzet olan bu mucizevi içecek, grip ve soğuk algınlığına savaş açıyor. Öksürüğü hafifletiyor. Anne sütünü artırıyor. Sindirimi hızlandırıyor. Bağırsaklara güç veriyor. Kanserle mücadele eden boza, kemikleri güçlendiriyor. Uzmanlar, hastalıklara lezzetli bir çözüm için günde 1 bardak boza içmesini öneriyor.
ROMATİZMANIN İLACI İŞKEMBE ÇORBASI
Havaların soğuması, vücut direncini düşürüyor. Bağışıklığı güçlendirip hastalıklardan korunmada içimizi ısıtan kış çorbaları, yardıma koşuyor. Geleneksel Türk lezzetlerinden olan işkembe çorbası, kokusu ve lezzeti nedeniyle kimi zaman tercih edilmese de sağlığa olan faydaları nedeniyle uzmanlar sık sık tüketilmesini öneriyor. İçerdiği çinko ile bağışıklığı güçlendiren işkembe çorbası, kolesterolü dengeliyor. Hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırıyor. Kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor. Gripten koruyor. Romatizmayı dindiriyor.
ARGAN GÜZELLİĞİ
Argan yağı, içerdiğini vitaminler ile sivilceleri yok ediyor. Kırışıklıkları azaltıyor. Saçları uzatıyor. Cildin kendi kendini yenilemesini sağlıyor. Sedef hastalığı ve egzamaya iyi geliyor. Gözaltı torbalarını gideriyor. Mikropları öldürüyor.